Μα καλά υπάρχουν ακόμη πρωτόγονες φυλές;;;

 

Λοιπόν, οι πρωτόγονες φυλές με όλη την σημασία της λέξης δεν υπάρχουν. Παρ” όλα αυτά όμως υπάρχουν φυλές που ζουν με αυτόν τον τρόπο. Αυτές οι φυλές σύμφωνα με έρευνες είναι οι  εξής:
1:Sentinelese, Ινδία
Η συγκεκριμένη φυλή έχει ονομαστεί έτσι από το νησί που κατοικούν, το οποίο όπως και οι κάτοικοί του έχουν επιβιώσει από τσουνάμι. Είναι η πιο άγρια φυλή μιας και όποιος βρεθεί στο νησί τους δεν θα επιβιώσει, διότι θα θανατωθεί από τους ίδιους. Ένα παράδειγμα είναι πριν από 17 χρόνια, το 2006 που δύο ψαράδες παρασύρθηκαν με την βάρκα τους στην ακτή τους.  Όπως θα μπορούσε κανείς να καταλάβει δεν επιβίωσαν . Ελικόπτερα δεν προσγειώνονται εκεί, διότι θα τους επιτεθεί η φυλή με βέλη ποτισμένα στο δηλητήριο .

2: Korowai, Παπούα
Οι Κorowai εκτός από Κorowai ονομάζονται και Κolufo. Είναι φυλή η οποία ζει στην νοτιοανατολική Δυτική Παπούα συγκεκριμένα στην ινδονησιακή επαρχία της Πάφου κοντά στα σύνορα με τη Νέα Γουινέα .Οι κάτοικοι της είναι περίπου 3.000 μέλη . Δεν γνώριζαν την ύπαρξη άλλου λαού. Την πρώτη φορά που ήρθαν σε επαφή μαζί τους το 1970 τότε γνώρισαν την ύπαρξη ενός άλλου λαού. Οι περισσότεροι Κorowai  κατοικούν  σε σπίτια και δέντρα σε  απομονωμένο έδαφος όμως . Μάλιστα ασκούν και κανιβαλισμό μέχρι και σήμερα.

3: Old believers, Ρωσία. Οι Oid believers κάποτε ήτανε κοινωνικοί άνθρωποι όπως είσαι, εσύ, εγώ, όλοι μας σήμερα. Όμως κάποια στιγμή στα μέσα του 17ου αιώνα μια ομάδα χωρίζεται από την τότε μεγάλη ρωσική εκκλησία και αποφάσισε να δημιουργηθεί μία ξεχωριστή κοινωνία. Όταν πρωτοεμφανίστηκε αυτή η ομάδα ήταν το 1978. Εντοπίστηκαν από γεωλόγους που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στη περιοχή τους. Οι ίδιοι εντόπισαν τη καλύβα τους σε απομακρυσμένες δασικές εκτάσεις στη Σιβηρία. Γεωλόγοι ανακάλυψαν μία οικογένεια που ζούσε σε απόλυτη απομόνωση  έτρωγε με τα χέρια σε σκαλιστά δοχεία, αναζητούσαν τροφή μέσα στο δάσος και φορούσαν σακιά από λινάτσα. Η οικογένεια  είναι  ήταν μία από τις πολλές ομάδες που ανήκαν σε αυτή τη φυλή.

4:Μashco Piro, Αμαζόνιος
Τα μέλη της φυλής Mashco Piro έχουν ζήσει στην απομόνωση για πάρα πολλούς αιώνες .Η Περουβιανή κυβέρνηση αρχικά τους προστάτεψε από την έκθεσή της στον έξω κόσμο , αρνούμενη να  επιστρέψει σε ανθρώπινους ρυθμούς και απαγορεύοντας τις μελέτες στην περιοχή . Όμως τα τελευταία χρόνια ο τουριστικός τομέας άρχισε να τους ανακαλύπτει και να επιτρέπει στους επισκέπτες την επαφή με αυτόν τον λαό.

5:Pintupi ,Αυστραλία
Όταν η Αυστραλία αποικίστηκε για πρώτη φορά (1788) , οι βρετανοί βρήκαν διάσπαρτες σε όλη την ήπειρο αμέτρητες φυλές Αβοριγίνων . Το 1984 οι Pintupi είδαν πρώτη φορά λευκό πρόσωπο. Την εποχή εκείνη ,οι Pintupi είχαν μεγάλα δόρατα και φορούσαν ζώνες από ανθρώπινα μαλλιά.

btpa-maoriwwwbeforethey_mursi

 

6. Melanesians

Νότια του Ειρηνικού Ωκεανού και συγκεκριμένα στις Σολομώντειες  Νήσους (Solomon Islands), ζει η φυλή Melanesians. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες φυλές του νότιου ημισφαιρίου, από τις οποίες έχουμε μια εικόνα στο μυαλό μας, οι Malanesians, σε ποσοστό 5%- 10% έχουν ξανθά μαλλιά. Πρόκειται για φυσικό χρώμα και όχι για κάποιο χημικό αποτέλεσμα που έχει κάποια σημασία για αυτούς. Οι ειδικοί απέδιδαν το γεγονός αυτό σε 3 διαφορετικές εκδοχές. Είτε πρόκειται για λεύκανση από το αλάτι και τον ήλιο, είτε από την υψηλή πρόσληψη ψαριών, είτε από κάποιο γονίδιο, από όταν ήρθαν σε επαφή και αναπαράχθηκαν με Αμερικάνους και Ευρωπαίους κατά τη διάρκεια ίδρυσης των νησιών. Ωστόσο, μια έρευνα βασισμένη στο γενετικό τους υλικό έδειξε ότι δεν ισχύει καμία εκδοχή από τις παραπάνω. Αντίθετα, η ιδιαιτερότητα τους αυτή είναι αποτέλεσμα μιας τυχαίας γενετικής μετάλλαξης του γονιδίου  ΤΥRP1, το οποίο ευθύνεται για τις λειτουργίες της μελανίνης.

guardian.ng_.jpg

πηγή  εικόνας:guardian.ng

7.Πυγμαίοι

Οι Πυγμαίοι, μας είναι ίσως από τις πιο γνωστές φυλές. Πολλές υπό- φυλές από αυτούς βρίσκονται κρυμμένοι στα τροπικά δάση του Κονγκό και της Κεντρικής Αφρικής. Μία από αυτές τις ομάδες, έχουν ένα ιδιαίτερο μυστικό ομορφιάς. Οι γυναίκες προκειμένου να αρέσουν στους άντρες, τροχίζουν τα δόντια τους. Με μαχαίρια ή και με διάφορα άλλα εργαλεία, δίνουν μυτερό σχήμα στα δόντια τους, προκειμένου να είναι ελκυστικές.

el.wikipedia.org_

Πηγή εικόνας: el.wikipedia.org

 

ΠΗΓEΣ: https://www.tsemperlidou.gr/

https://www.maxmag.gr/politismos/koinonia/diaforetikes-fyles/

https://www.lifo.gr/culture/photography/oi-xehasmenes-fyles-ligo-prin-tis-sbisei-o-hronos

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης