Φύγαμε για Παρίσι…!!!

Το Παρίσι ,  είναι η πρωτεύουσα της  Γαλλίας και αποτελεί σπουδαίο πολιτιστικό , εμπορικό, βιομηχανικό,

πνευματικό και καλλιτεχνικό κέντρο. Είναι γνωστό και ως <<η πόλη του φωτός>>. Ονομάστηκε έτσι όταν το 1828 φωτίστηκαν με υπέρλαμπρους φανούς γκαζιού όλες οι κύριες λεωφόροι της πόλης!

Ο αριθμός των κατοίκων της πανέμορφης αυτής πόλης , ανέρχεται στους 2.161.000 και συνεχώς αυξάνεται. Το Παρίσι είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Σηκουάνα. Μέσω αυτού συνδέεται με το εσωτερικό της χώρας και πιο συγκεκριμένα με την Βουργουνδία και τη Μάγχη. Ο Σηκουάνας έπαιζε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της πόλης, χωρίζοντάς την στη δεξιά όχθη , όπου κυριαρχούν οι επιχειρήσεις και τα χρηματιστήρια και στη νότια όχθη, που είναι τόπος των διανοούμενων καλλιτεχνών. Μια βόλτα με τα ποταμόπλοια επιβάλλεται , καθώς ο επισκέπτης γνωρίζει την πόλη και τις ομορφιές της ακόμη περισσότερο!

σηκουάνας

Τα αξιοθέατα του Παρισιού αμέτρητα! Στα πιο δημοφιλή ανήκουν ο Πύργος του Άιφελ, η Αψίδα του Θριάμβου, τα Ηλύσια πεδία, το μουσείο του Λούβρου, την Παναγία των Παρισίων, το μουσείο Ορσέ. Επίσης στην πόλη υπάρχουν πάρκα και πλατείες σε τεράστιες εκτάσεις, όπως το πάρκο της Μπελβίλ, το Αντρέ Σιτροέν, ο κήπος Tuileries, το δάσος της Βουλώνης κ.α

Παναγία των Παρισίων    αψίδα του θριαμβου

λουβρο

Εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο κατακλύζουν την πρωτεύουσα της Γαλλίας για να επισκεφθούν τα αξιοθέατα, να θαυμάσουν τα εκθέματα διάσημων Γάλλων ζωγράφων , να γευτούν την περίφημη κουζίνα της πόλης, να γνωρίσουν τη γαλλική μόδα. Επίσης πολλές είναι οι οικογένειες που επισκέπτονται το Παρίσι για να διασκεδάσουν στη γνωστή σε όλους Eurodisney, αλλά και άλλοι που επιλέγουν το Παρίσι για το γαμήλιο ταξίδι τους.

dineyland

Όσοι έχουν επισκεφθεί το Παρίσι μιλούν για μία πόλη μαγική, που όσες μέρες και να μείνει κάποιος δεν πρόκειται να προλάβει να δει τα πάντα και σίγουρα καθένας από εμάς θα θέλει κάποια στιγμή να πραγματοποιήσει αυτό το υπέροχο ταξίδι!

 

Πηγές: Wikipedia

Πέτρου Μαρία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης