Ενδιαφέροντα είδη ζώων που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν

Ενδιαφέροντα είδη τα οποία είναι υπό εξαφάνιση

1. Το κόκκινο πάντα

Red,Panda,At,The,Chengdu,Panda,Base,In,Sichuan,Province,

Το κόκκινο πάντα είναι ένα θηλαστικό, ελάχιστα μικρότερο από μία γάτα, το οποίο κατοικεί. Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του είναι το ότι, αν και είναι μικρό σε μέγεθος, διαθέτει πολλούς <<άσους στο μανίκι του>>, δηλαδή πολλούς μηχανισμούς που το βοηθούν να επιβιώσει. Κάποιοι από αυτούς είναι η μεγάλη φουντωτή ουρά του η οποία του παρέχει ισορροπία και καμουφλάζ, η παχιά γούνα του, που το κρατάει ζεστό όταν στο περιβάλλον επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς και τα αιχμηρά του νύχια με τα οποία πιάνει την τροφή του. Δυστυχώς έχουν απομείνει λίγες χιλιάδες από αυτά στον πλανήτη!!

2. Το θαλάσσιο ιγκουάνα

iguana-575x378

Το σπάνιο αυτό ερπετό βρίσκεται μόνο στα νησιά Γκαλαπάγκος!! Αποτελεί το μόνο σαυροειδές ολόκληρου του πλανήτη το οποίο μπορεί να επιβιώσει και να βρει τροφή και μέσα στο νερό. Γι” αυτό πολλοί το αποκαλούν το θαλάσσιο ερπετό. Ωστόσο η αδυναμία τους είναι το κρύο, καθώς όταν δεν ζεσταίνονται γίνονται ανίκανα να κινηθούν, γεγονός που αιτιολογεί την επιθετική τους συμπεριφορά, όταν κρυώνουν. Δεν μπορούν να τρέξουν η να κολυμπήσουν, επομένως δαγκώνουν.

3. Ο σφυροκέφαλος καρχαρίας

αρχείο λήψης (5)

Είναι ουσιαστικά καρχαρίες, αλλά με ασυνήθιστο σχήμα κεφαλιού, το οποίο φημίζεται ότι τους οξύνει την όραση αλλά και τις άλλες αισθήσεις, ενώ παράλληλα τους βοηθάει πολύ στο να βρίσκουν, να χειραγωγούν και να μετακινούν τη λεία τους. Μία επιπλέον διαφορά τους σε σχέση με τα υπόλοιπα είδη καρχαρία, είναι το ότι οι σφυροκέφαλοι σχηματίζουν κοπάδια.

 

4. Ο αετός των Φιλιππίνων

apeilo7

Αυτός ο αετός απαντάται μόνο αποκλειστικά στις Φιλιππίνες, και κατέχει πολλούς <<τίτλους>> ανάμεσα στα είδη των αετών. Πρώτον, είναι ο μεγαλύτερος αετός που έχει παρατηρηθεί στον πλανήτη ενώ είναι και ο 2ος πιο βαρύς. Ωστόσο, είναι και ο πιο σπάνιος καθώς υπολογίζεται να ζουν μόνο 800 αετοί !!!! Χαρακτηριστικός είναι ο αυχένας του, στον οποίο σχηματίζεται ένα λοφίο από καφέ φτερά. Επιπρόσθετα, διαθέτει μεγάλο ράμφος και στο σώμα του επικρατεί αντίθεση χρωμάτων μεταξύ του σκούρου καφέ ( πάνω μέρος ) και του λευκού  ( κάτω μέρος )

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης