ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΜΗΛΙΕΣ

ΑΠΟ: Γούσης Γεώργιος - Δεκ• 24•16

Στις 24 Νοεμβρίου, η τρίτη τάξη του σχολείου μας είχε την μοναδική ευκαιρία να επισκεφτεί το χωριό των Μηλεών του Πηλίου, στο πλαίσιο μιας εκπαιδευτικής εκδρομής. Η εκδρομή αυτή διήρκησε μόλις ένα πρωινό, αλλά αυτά που κάναμε κατά τη διάρκειά της θα μας μείνουν αξέχαστα.

mil-bibl-2
mil-bibl-1Αρχικά, όταν φτάσαμε στις Μηλιές επισκεφθήκαμε τη βιβλιοθήκη του χωριού, η οποία περιέχει πολλά βιβλία γραμμένα κατά τη διάρκεια της ελληνικής επανάστασης από μερικούς από τους σημαντικότερους Έλληνες, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στην επανάσταση, όπως για παράδειγμα ο Κωσταντάς.

ml-mous-1
mil-mous-2 Αμέσως μετά πήγαμε στο λαογραφικό μουσείο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη βιβλιοθήκη. Εκεί μάθαμε πολλά πράγματα για την ιστορία του χωριού των Μηλεών, όπως το πώς δημιουργήθηκε, τα παραδοσιακά πλεκτά και φαγητά και, φυσικά, το πασίγνωστο τρενάκι του Πηλίου, τον «Μουτζούρη».

mil-ekkl-1
Τέλος, πήγαμε στην εκκλησία η οποία βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού. Αυτό το τμήμα της εκδρομής ήταν και το πιο ενδιαφέρον. Εκεί πληροφορηθήκαμε ότι η εκκλησία αυτή, κομμάτι της εθνικής μας κληρονομιάς, φημίζεται σε ολόκληρη την Ευρώπη κυρίως για τον ειδικό σχεδιασμό της με πηγάδια στο πάτωμα και πιθάρια κρυμμένα στους τρούλους που χρησιμεύουν στο να μην υπάρχει ηχώ. Επίσης, άλλο ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ναού είναι η εξωτερική όψη του, η οποία δεν θυμίζει εκκλησία, ενώ δεν υπάρχει καμπαναριό.

mil-ekkl-2
Μετά από αυτές τις επισκέψεις είχαμε λίγο ελεύθερο χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου μας δόθηκε η δυνατότητα για μερικές ώρες να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Πολλοί από εμάς επισκέφθηκαν το σιδηροδρομικό σταθμό, περνώντας μέσα από τα πανέμορφα καλντερίμια, ερχόμενοι σε περισσότερη επαφή με τη φύση, την οποία δεν απολαμβάνουμε κάθε μέρα.
Επομένως, η εκδρομή αυτή ήταν μία από τις καλύτερες εμπειρίες που είχαμε με το σχολείο μας και είναι ένας από τους λόγους που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας.

Συντάκτης:Γιώργος Γούσης

2 Comments

  1. Ο/Η Paranomou λέει:

    Ήταν πράγματι μια αξιόλογη περιήγηση

  2. Ο/Η Ελένη Δεληγιάννη λέει:

    Είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον! Άξιζε πραγματικά και μας ενθουσίασε όλους,μαθητές και καθηγήτριες.

Σχολιάστε

Top