Ένα αξέχαστο ταξίδι στη Ν. Ιταλία!

ΑΠΟ: Γούσης Γεώργιος - Ιουν• 01•17

Στις 26 Απριλίου 2017  πραγματοποιήθηκε το ταξίδι μας στη νότια Ιταλία. Ήταν οργανωμένο πριν το Πάσχα και πήγαν μόνο μαθητές που συμμετείχαν σε προγράμματα με συνοδούς την κ. Μάρου, κ. Σωτηράκη, κ. Γουσουτίδου, κ. Μπάρτζη, κ. Μαργαρού και την κ. Καμόσου. Γύρω στις πέντε το απόγευμα της τέταρτης 26 Απριλίου ξεκινήσαμε  για την Ηγουμενίτσα από οπού πήραμε το πλοίο για να φτάσουμε το πρωί της Πέμπτης στο λιμάνι του Μπάρι. Μετά την άφιξη μας, συνεχίσαμε για την Πομπηία.

IMG_20170427_152359IMG_20170427_153523

Μία τόσο σημαντική πόλη για την εποχή της  που καλύφτηκε από τη στάχτη του ηφαιστίου του Βεζούβιου κατά την έκρηξη του το 79 μ.χ στις 24 Αυγούστου. Εκεί περιπλανηθήκαμε στους δρόμους της Πομπηίας.Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν κάποιοι άνθρωποι που έμειναν  αναλλοίωτοι λόγω της τέφρας   αλλά και οι τοιχογραφίες που διατήρησαν σε άριστη κατάσταση το χρώμα τους και τα σχέδια τους .

IMG_20170427_150856

Ύστερα,  επισκεφτήκαμε τη Νάπολη, οπού είδαμε το κάστρο της και κάναμε βόλτα στην πόλη θαυμάζοντας τα κλασσικά της κτήρια. Τέλος, φάγαμε το βραδινό μας στο ξενοδοχείο και ξεκουραστήκαμε. Το άλλο πρωί γεμάτοι ενέργεια συνεχίσαμε για το Αμάλφι όπου πήραμε ένα καράβι για να πάμε στο μοναδικό Ποζιτάνο, όπου τα χρώματα, η ακρογιαλιά και τα στενά γραφικά δρομάκια  που ήταν γεμάτα λουλούδια έδιναν μια ιδιαίτερη ομορφιά στο μέρος,που θα μου μείνει για πάντα αξέχαστη.

IMG_20170428_100628IMG_20170428_104340

Μετά, πήραμε πάλι το καράβι αυτή τη φορά για το κοσμοπολίτικο  Αμάλφι με την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα και  τα δρομάκια με τα όμορφα μαγαζιά.

IMG_20170428_125704

Στη συνέχεια σειρά είχε το όμορφο Σαλέρνο, όπου κάναμε βόλτα στα μαγαζιά του .Κατά το βραδάκι γυρίσαμε στο ξενοδοχείο όπου φάγαμε και βολευτήκαμε. Φτάνουμε, λοιπόν, στη τελευταία ολόκληρη μέρα μας στην ωραία Ιταλία. Το πρόγραμμα προέβλεπε περιήγηση στο ξεχωριστό Αλμπερομπέλλο που χαρακτηρίζεται από τα μικρά άσπρα σπιτάκια του με τις πέτρινες σκέπες τους και είναι υπό την προστασία της παγκόσμιας οργάνωσης UNESCO.Δυστυχώς το πρωί είχε βρέξει και περάσαμε μονό μια ώρα στο καταπληκτικό Αλμπερομπέλλο.

IMG_20170429_142102

Επόμενη στάση στο Λέτσε, μία πανέμορφη πόλη που από πολλούς θεωρείται ως ένα ανοιχτό μουσείο με τα εντυπωσιακά   κλασικά του κτήρια. Εκεί, μπήκαμε στην κεντρική εκκλησία της πόλης που ονομάζεται DUOMO,όπου αισθανθήκαμε  δέος βλέποντας τα τεράστια αγάλματα της άλλα και τα έργα τέχνης διάσημων ζωγράφων που κοσμούσαν τους εσωτερικούς της τοίχους. Αμέσως μετά κάναμε για τρεις ώρες βόλτα σε αυτή την υπέροχη πόλη που μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Όμως, η διασκέδαση δε τελειώνει εδώ : κάποιοι από μας  ξαναβγήκαμε και το βράδυ απολαμβάνοντας την ατμόσφαιρα αυτής της μοναδικής πόλης.

IMG_20170429_175222

Το επόμενο πρωί, όλες οι  ήταν έτοιμες, ώστε να αποχαιρετήσουμε αυτή την ανεπανάληπτη χώρα μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο. Έτσι,πήγαμε με το λεωφορείο στο Μπάρι, όπου επιβιβαστήκαμε στο πλοίο μας. Αυτό το ταξίδι θα μου μείνει αξέχαστο, έμαθα καινούρια πράγματα ανακάλυψα καινούρια μέρη και απόλαυσα την κάθε στιγμή. Ήταν μια εμπειρία ζωής που δεν θα άλλαζα με τίποτα !!!

Συντάκτρια:  Κατερίνα Χαραλαμπίδη

One Comment

  1. Ο/Η Σωτηράκη Νεκταρία λέει:

    Και του χρόνου ,λοιπόν…

Σχολιάστε

Top