ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΑΠΟ: apostioan - Ιαν• 29•16

20160115_095724Την Παρασκευή 15/01/2016 η τρίτη Γυμνασίου του σχολείου μας επισκέφθηκε το Μουσείο της πόλης του Βόλου. Ξεναγός μας ήταν ο κύριος Γιάννης Κουτής ο οποίος μας μίλησε για την ιστορία του Βόλου στα παλιά αλλά και νεότερα χρόνια. Με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας των Εβραίων της πόλης μας στα χρόνια του Β΄  Παγκόσμιου πολέμου, σχολιάσαμε τη στάση των πολιτών του Βόλου προς τους Εβραίους και την προστασία που τους παρείχαν οι πολιτικές κι εκκλησιαστικές αρχές .

Στη συνέχεια κάναμε μία ενδιαφέρουσα χρονική αλλά και φωτογραφική αναδρομή στα γεγονότα που συνέβησαν από την ίδρυση της πόλης μέχρι και σήμερα.

20160115_102554

Σταθήκαμε ιδιαίτερα στην άφιξη τω Μικρασιατών προσφύγων καθώς και στην κατάσταση που επικράτησε μετά τον σεισμό του 1955-1956. Είδαμε ακόμη πώς ήταν μια παλιά σχολική τάξη και ακούσαμε συνεντεύξεις – μαρτυρίες ηλικιωμένων κατοίκων του Βόλου, που αφηγούνται χαρακτηριστικά περιστατικά  μέσα από τα βιώματά τους. Έτσι, καταφέραμε να  σχηματίσουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα  για τη ζωή στον Βόλο των περασμένων δεκαετιών. Κι όλα αυτά σ “έναν χώρο ιδιαίτερα καλαίσθητο και προσεγμένο, πραγματικό στολίδι για την πόλη μας.

Συντάκτρια:

Αποστολοπούλου Ιωάννα

2 Comments

  1. Ο/Η Ελένη Μαρου λέει:

    Πολύ ενδιαφέρον όταν το παρελθόν συνομιλεί με το παρόν.

  2. Ο/Η Ξανθούλα Σωτηράκη λέει:

    Υπέροχος χώρος, για ένα διαφορετικό μάθημα!!

Σχολιάστε

Top