Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

DSCN6822

Ένας νέος κόσμος μέσω της τεχνολογίας και της ρομποτικής δημιουργείται’

Έχετε φανταστεί ποτέ έναν κόσμο εικονικό όπου όλα θα γίνονται με μόνο ένα πάτημα κουμπιού;Και όμως υπάρχει! Φέτος είχαμε την ευκαιρία να λάβουμε μέρος σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ρομποτικής, όπου δημιουργήσαμε καινοτόμες ιδέες για να κάνουμε τον κόσμο να ξεφύγει από την “μίζερη” ζωή του.received_157280556411180

Ο διαγωνισμός ονομαζόταν First Lego League και συμμετείχαν 73 ομάδες από την Ελλάδα , 9-16 ετών. Έτσι, οι ομάδες έπρεπε να ασχοληθούν με την έρευνα , την επίλυση προβλημάτων, την κατασκευή και τον προγραμματισμό ενός ρομπότ , το οποίο θα εκτελούσε αποστολές στην πίστα του Robot Game. Το βασικό θέμα του διαγωνισμού ήταν η δημιουργία ενός project για την ενθάρρυνση των ανθρώπων να βγουν από τα σπίτια τους με στόχο να εντάξουν την άθληση στη ζωή τους. Ψ

Σκεφτήκαμε, λοιπόν, με βάση ένα πολιτιστικό- ιστορικό περίπατο που είχαμε υλοποιήσει πριν από δύο χρόνια , εκτός από το να ενθαρρύνουμε τους συνανθρώπους μας να αθλούνται , να ενημερώνονται συγχρόνως και για την τοπική ιστορία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, την άψογη συνεργασία των μελών της ομάδας μας για την αναζήτηση διάφορων πληροφοριών. Με αυτό τον τρόπο μάθαμε καινούρια πράγματα για τον τόπο μας που μας βοήθησαν να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας και να αναρωτηθούμε πως θα μπορέσουμε με την χρήση της τεχνολογίας να τον εξελίξουμε.

Το project μας το ονομάσαμε “Αθλητισμός παρέα με την ιστορία και το περιβάλλον”. Ένας από τους επιπλέον στόχους ήταν να ενισχύσουμε τον τοπικό τουρισμό δημιουργώντας κάποιες ψηφιακές διαδρομές διάφορων θεμάτων. Για την πραγματοποίηση της ιδέας μας συμβουλευτήκαμε τον πολιτικό μηχανικό του χωριού μας , ο οποίος μας πρότεινε κάποιες ακόμη διαδρομές.

Η ομάδα μας ονομαζόταν “Robokids” και αποτελούταν από τους προπονητές: Εμμανουήλ Μποτέζ,Ανθή Σαράντη και Νίκο Χαραλαμπόπουλο και τα μέλη: Ελένη Δαράκη, Ηλίας Ζάχος , Ιωάννης Φελέκος, Κώστας Κουρτέσης , Λουκρητία Δάνα , Μαρία Κούρλα , Όλγα Βλάχου και Σταμάτα Σαρρή. Παρ’ όλο την δυσκολία της κατάστασης κατάφερε να τερματίσει στην 32η θέση αποκτώντας νέες εμπειρίες αλλά και γνωριμίες. Αυτό όμως που μας ενδιέφερε περισσότερο ήταν να διασκεδάσουμε αλλά και να προβληματιστούμε για την μελλοντική μας ζωή λόγω της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας.

Μαρία Κούρλα – Ματούλα Σαρρή

received_311697260465300

 DSCN6797 DSCN6822

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης