2ο τεύχος - 2020-2021

yfa

Στημόνι και Υφάδι Γερακίτικο

Λήψη αρχείου   Πρόγραμμα σχολικών Δραστηριοτήτων Υπεύθυνες καθηγήτριες: Παυλάκου Δήμητρα – Πολίτη Ματίνα   video-1622802912 video-1622802863

πεπλα

Τα χρυσά Πέπλα της Άνοιξης

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α’ Λυκείου, οι μαθητές κατά την διάρκεια της διδασκαλίας της θεματικής ενότητας «Παράδοση και μοντερνισμός στη Νεοελληνική ποίηση», είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το ….

φυτοφ

Φυτοφάρμακα και αγρότες

Τα επιτεύγματα της τεχνολογικής ανάπτυξης σε πολλούς τομείς βελτίωσαν εντυπωσιακά τα δεδομένα και την ποιότητα ζωής του ανθρώπου. Αυτή όμως η θετική εξέλιξη είχε περιβαλλοντικό κόστος, γιατί συνοδεύτηκε από την αλαζονική αντίληψη ότι ο άνθρωπος ….

ψερν2

Εικονική επίσκεψη στο CERN

Το σχολείο μας, συμμετέχοντας για 2η χρονια στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα FRONTIERS – » Φερνοντας τη Φυσικη των Νομπελ στη σχολικη ταξη», συμμετειχε σε διαδικτυακη επισκεψη/ ξεναγηση στο CERN, και συγκεκριμενα στο πειραμα ALICE . Οι ….

image2

«Σαπούνι από τον τόπο σου..»

«Λαδι απο τον τόπο σου….» Φτιάχνουμε σπιτικό σαπούνι με το λάδι του τόπου μας   Ακολουθήσαμε τη μέθοδο της ψυχρής σαπωνοποίησης στο εργαστήριο του σχολείου μας, αλλά μπορεί να πραγματοποιηθεί και στην κουζίνα του σπιτιού ….

DSCN6822

Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

‘ Ένας νέος κόσμος μέσω της τεχνολογίας και της ρομποτικής δημιουργείται’ Έχετε φανταστεί ποτέ έναν κόσμο εικονικό όπου όλα θα γίνονται με μόνο ένα πάτημα κουμπιού;Και όμως υπάρχει! Φέτος είχαμε την ευκαιρία να λάβουμε μέρος ….

ΓΕΛ ΓΕΡΑΚΙΟΥ 2020-2021

Τα εφ…. ήμερα Γεράκια συνεχίζουν!

Μέσα και σε αυτή τη χρονιά, που ήμασταν απομακρυσμένοι… που επικοινωνούσαμε διαδικτυακά και εικονικά , καταφέραμε να δημιουργήσουμε, να συνεργαστούμε, να χαρούμε!! Το 2ο τεύχος του επριοδικού μας περιλαμβάνει κάποιες από τις δραστηριότητες που πραγματοποιήσαμε! ….