Στήλη: Διεθνείς Οργανισμοί

Σχολικά είδη 2016-2017

Uni

Το έργο της UNICEF

 

Λαμπάδες UNICEF και… ξεχωρίζεις!

10013144_704654766224291_2109362673_n

Ξεχωριστές είναι οι φετινές λαμπάδες UNICEF! Διατίθενται σε 24 ιδιαίτερα σχέδια με υπέροχα χρώματα για αγόρια και κορίτσια μικρά και μεγάλα, το ξεχωριστό δώρο που θα κάνει ο νονός και η νονά, ο μπαμπάς και η μαμά και θα χαρίσουν το χαμόγελο στους αγαπημένους μας το βράδυ της Ανάστασης ενώ συγχρόνως θα φωτίσουν τη ζωή χιλιάδων άλλων παιδιών. Παραγγείλετε σήμερα τη λαμπάδα σας, στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα: http://www.unicef.gr/shop_products.php?cat=246

Ραδιομαραθώνιος UNICEF 2014

 

«Καμιά γενιά χαμένη»! 1485080_704164129606688_104825725_n

Την Τρίτη 8 Απριλίου, η UNICEF και η Δημόσια Ραδιοφωνία ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μάχη του αυτονόητου: Νερό, φαγητό, υγεία για τα παιδιά του κόσμου, τα παιδιά μας. Σ’ αυτή τη μάχη σας θέλουμε μαζί μας!
Τρίτη 8 Απριλίου από τις 9 το πρωί στις συχνότητες της Δημόσιας Ραδιοφωνίας!
Κάντε από σήμερα την πρόσφορά σας στο 801 500 12345 (καλείτε από σταθερό τηλέφωνο και απαντά άνθρωπος της UNICEF).

On line με τη UNICEF

Την Παρασκευή 14OLYMPUS DIGITAL CAMERA-3-2014 και ώρα 10:00 στην αίθουσα διδασκαλίας της Δ΄τάξης του 11ου Δ.Σχολείου Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διαδικτυακή σύνδεση μέσω skype με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της unicef και συγκεκριμμένα με την καθ’ύλην αρμόδια κ.Νίκου η οποία με πολύ απλό και παραστατικό τρόπο παρουσίασε στους μαθητές/τριες της Δ΄Τάξης τη λειτουργία , δράση και προτεραιότητες της Οργάνωσης.

Οι μαθητές/τριες «μπήκαν» στα «άδυτα» της unicef , αντιλήφθηκαν το μέγεθος της προσφοράς της ,συνειδητοποίησαν τις δυ-σκΚαταγραφή3ολίες της επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι συνομίληκοί τους και ότι αυτά που απολαμβάνουν οι ίδιοι δεν είναι αυτονόητα.

Η κυρία Νίκου χαρακτηριστικά δήλωσε :

« …τα παιδιά μέσα από τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα που συμμετείχαν αισθάνθηκαν όχι μόνο τη χαρά της μάθησης, της περιπέτειας, της δημιουργίας, αλλά κυρίως τη χαρά της προσφοράς, του αλτρουϊσμού, της αλληλεγγύης».

Οι μαθητέOLYMPUS DIGITAL CAMERAς/τριες στο τέλος της παρουσίασης ένιωσαν πολύ περήφανοι και δικαιωμένοι με την απόφαση που είχαν πάρει ξεκινώντας το Πρόγραμμα να συγκεντρώνουν χρήματα στον κουμπαρά της τάξης προκειμένου να τα προσφέρουν στην unicef για τη σωτηρία των παιδιών του κόσμου.

Γενικά ήταν μια πρωτόγνωρη και συγκλονιστική εμπειρία !

Με πρωτοβουλία της UNICEF αποφασίστηκε να συνεχιστεί η επικοινωνία και συνεργασία με τη δασκάλα της τάξης Γεσθημανή Αποστολίδου ώστε να αξιοποιηθεί περαιτέρω το υλικό που δημιούργησαν οι μαθητές/τριες (https://schoolpress.sch.gr/efimerida )

Την εκδήλωση εκτός των άλλων τίμησαν με την παρουσία τους ο Σχολικός σύμβουλος κ. Ιωάννης Κουτσουρίδης και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Βάγια Κρουσταλλακίδου.

 

Ο Αντώνης Σαμαράκης και η UNICEF

Καταγραφήx


Ανακαλύψτε το δώρο ζωής

Καταγραφή

Εγώ έχω δικαιώματα, εσύ έχεις δικαιώματα, αυτός/αυτή έχει δικαιώματα …

Καταγραφή

Η «Ειρήνη» για τα παιδιά είναι δικαίωμα


11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ UNICEF

 

Το 1 στα 3 παιδιά κάτω των 5 ετών, επίσημα δεν υπάρχει,
διότι δεν καταγράφεται πουθενά
Νέα Υόρκη, 11 Δεκ. 2013 – Σήμερα, στην 67η επέτειο της ίδρυσής της, η UNICEF παρουσίασε μια νέα έκθεση που δείχνει ότι οι γεννήσεις σχεδόν 230 εκατομμυρίων παιδιών κάτω των πέντε ετών δεν έχουν καταγραφεί ποτέ. Περίπου το 1 στα 3 όλων των παιδιών κάτω των πέντε ετών σε όλο τον κόσμο.

«Η ληξιαρχική καταγραφή αποτελεί κάτι περισσότερο από ένα δικαίωμα. Είναι ο τρόπος που οι κοινωνίες πρώτα διαπιστώνουν και κατόπιν αναγνωρίζουν την ταυτότητα και την ύπαρξη ενός παιδιού», δήλωσε ο Geeta Rao Gupta, Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής της UNICEF. «Η ληξιαρχική καταγραφή είναι επίσης το κλειδί για να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά δεν έχουν ξεχαστεί, δεν στερούνται τα δικαιώματά τους ή κρύβονται πίσω από την πρόοδο των λαών τους».

Η νέα έκθεση, «Το εκ Γενετής Δικαίωμα κάθε Παιδιού: Ανισότητες και τάσεις στην καταγραφή των γεννήσεων», συλλέγει στατιστικά στοιχεία από 161 χώρες και παρουσιάζει τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της κάθε χώρας και τις εκτιμήσεις σχετικά με την καταγραφή των γεννήσεων.

Σε παγκόσμιο επίπεδο το 2012, καταγράφηκε μόνο περίπου το 60% του συνόλου των βρεφών που γεννήθηκαν. Τα ποσοστά διαφέρουν σημαντικά μεταξύ των διαφόρων περιοχών, με τα χαμηλότερα επίπεδα καταγραφής των γεννήσεων να διαπιστώνονται στη Νότια Ασία και την υποσαχάρια Αφρική.

Οι 10 χώρες με τα χαμηλότερα επίπεδα καταγραφής των γεννήσεων είναι: Σομαλία (3%), Λιβερία (4%), Αιθιοπία (7%), Ζάμπια (14%), Τσαντ (16%), Ενωμένη Δημοκρατία της Τανζανίας (16%), Υεμένη (17%), Γουινέα-Μπισσάου (24%), Πακιστάν (27%) και Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (28%).

Ακόμα και όταν τα παιδιά είναι καταγεγραμμένα, πολλά δεν έχουν κανένα πιστοποιητικό για αυτή την καταγραφή. Στην Ανατολική και Νότια Αφρική για παράδειγμα, μόνο τα μισά περίπου εκ των καταγεγραμμένων παιδιών έχουν πιστοποιητικό γέννησης. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 1 στα 7 καταγεγραμμένα παιδιά διαθέτει πιστοποιητικό γέννησης. Σε μερικές χώρες αυτό οφείλεται σε απαγορευτικά τέλη καταγραφής. Σε άλλες χώρες δεν εκδίδονται πιστοποιητικά γέννησης και οι οικογένειες δεν διαθέτουν καμία απόδειξη για την καταγραφή.

Τα παιδιά που δεν καταγράφονται κατά τη γέννηση ή δεν έχουν έγγραφα που να πιστοποιούν την ταυτότητά τους, συχνά αποκλείονται από την πρόσβαση στην εκπαίδευση, την υγειονομική φροντίδα και την κοινωνική ασφάλιση, ενώ μπορεί να πέσουν ευκολότερα θύματα trafficking. Αν τα παιδιά χωρισθούν από τις οικογένειές τους εξ αιτίας φυσικών καταστροφών, συρράξεων ή ως αποτέλεσμα της εκμετάλλευσης, η επανένωσή τους γίνεται πιο δύσκολη λόγω έλλειψης επίσημης τεκμηρίωσης.

Σύμφωνα με τη UNICEF, η μη καταγεγραμμένες γεννήσεις είναι ένα σύμπτωμα των αδικιών και ανισοτήτων σε μια κοινωνία. Η UNICEF χρησιμοποιεί καινοτόμες προσεγγίσεις για την υποστήριξη των κυβερνήσεων και των κοινοτήτων για την ενίσχυση των πολιτικών και των συστημάτων ληξιαρχικής καταγραφής. Στην Ουγκάντα για παράδειγμα – με την υποστήριξη της UNICEF και του ιδιωτικού τομέα – υλοποιείται μια λύση που ονομάζεται MobileVRS που χρησιμοποιεί την τεχνολογία της κινητής τηλεφωνίας για την ολοκλήρωση των διαδικασιών καταγραφής των γεννήσεων μέσα σε λίγα λεπτά, μια διαδικασία που διαρκεί συνήθως μήνες.

Ολόκληρη η έκθεση: «Το εκ Γενετής Δικαίωμα κάθε Παιδιού»
(αρχείο pdf, 2,33Mb – Αγγλικά)


Top