On line με τη UNICEF

Την Παρασκευή 14OLYMPUS DIGITAL CAMERA-3-2014 και ώρα 10:00 στην αίθουσα διδασκαλίας της Δ΄τάξης του 11ου Δ.Σχολείου Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διαδικτυακή σύνδεση μέσω skype με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της unicef και συγκεκριμμένα με την καθ’ύλην αρμόδια κ.Νίκου η οποία με πολύ απλό και παραστατικό τρόπο παρουσίασε στους μαθητές/τριες της Δ΄Τάξης τη λειτουργία , δράση και προτεραιότητες της Οργάνωσης.

Οι μαθητές/τριες «μπήκαν» στα «άδυτα» της unicef , αντιλήφθηκαν το μέγεθος της προσφοράς της ,συνειδητοποίησαν τις δυ-σκΚαταγραφή3ολίες της επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι συνομίληκοί τους και ότι αυτά που απολαμβάνουν οι ίδιοι δεν είναι αυτονόητα.

Η κυρία Νίκου χαρακτηριστικά δήλωσε :

« …τα παιδιά μέσα από τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα που συμμετείχαν αισθάνθηκαν όχι μόνο τη χαρά της μάθησης, της περιπέτειας, της δημιουργίας, αλλά κυρίως τη χαρά της προσφοράς, του αλτρουϊσμού, της αλληλεγγύης».

Οι μαθητέOLYMPUS DIGITAL CAMERAς/τριες στο τέλος της παρουσίασης ένιωσαν πολύ περήφανοι και δικαιωμένοι με την απόφαση που είχαν πάρει ξεκινώντας το Πρόγραμμα να συγκεντρώνουν χρήματα στον κουμπαρά της τάξης προκειμένου να τα προσφέρουν στην unicef για τη σωτηρία των παιδιών του κόσμου.

Γενικά ήταν μια πρωτόγνωρη και συγκλονιστική εμπειρία !

Με πρωτοβουλία της UNICEF αποφασίστηκε να συνεχιστεί η επικοινωνία και συνεργασία με τη δασκάλα της τάξης Γεσθημανή Αποστολίδου ώστε να αξιοποιηθεί περαιτέρω το υλικό που δημιούργησαν οι μαθητές/τριες (https://schoolpress.sch.gr/efimerida )

Την εκδήλωση εκτός των άλλων τίμησαν με την παρουσία τους ο Σχολικός σύμβουλος κ. Ιωάννης Κουτσουρίδης και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Βάγια Κρουσταλλακίδου.

 

Σχολιάστε

Top