ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟ UEFA CHAMPIONS LEAGUE!!

2018_UEFA_Champions_League_Final_logo

 

 

Ένα αφιέρωμα γεμάτο αγάπη για μια μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου

από τους: Κρίστι Τρεμπίτσκα, Σεριάν Πρόγκα και Άντι Ντομαζέτι του Γ3

UEFA cup

Το UEFA Champions League είναι μια διεθνής ποδοσφαιρική διοργάνωση όπου συμμετέχουν οι πρωταθλήτριες (και οι καλύτερες των ισχυρότερων πρωταθλημάτων) ομάδες ποδοσφαίρου της Ευρώπης. Η διοργάνωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την UEFA (Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών) και το κύπελλο αυτό είναι το πολυτιμότερο βραβείο που μπορεί να κατακτήσει μια ευρωπαϊκή ομάδα.

 

Πρόσφατη ιστορία των ομάδων που έχουν κατακτήσει το UEFA Champions League

Η Μπαρτσελόνα το 2010-11 στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για τέταρτη φόρα, επικρατώντας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-1. Το 2012 η Τσέλσι κατέκτησε το κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία της εναντίον της Μπάγερν. Η Μπάγερν το 2013 κατέκτησε το πέμπτο της τρόπαιο με αντίπαλο την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Το 2014 υπήρξε και πάλι εγχώριος «εμφύλιος», αυτή τη φορά ισπανικός, μεταξύ Ρεάλ και Ατλέτικο, στον οποίο επικράτησε η πρώτη με 4-1. Το 2015 η Μπαρτσελόνα κατέκτησε τον πέμπτο της συνολικά τίτλο (τέταρτο την τελευταία δεκαετία) επικρατώντας στον τελικό της Γιουβέντους με 3-1, και έγινε η μοναδική ομάδα που έχει επιτύχει δύο φορές τρεμπλ (2009, 2015). Στον τελικό του 2016, Ρεάλ και Ατλέτικο βρέθηκαν ξανά αντιμέτωπες, με την πρώτη να κατακτά και πάλι τον τίτλο, αυτήν τη φορά στη διαδικασία των πέναλτι (5-3). Ήταν ο έκτος συνολικά τελικός όπου αναμετρήθηκαν ομάδες από την ίδια χώρα και ο τρίτος την τελευταία τετραετία. Στον τελικό του 2017 αναμετρήθηκαν Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους για δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού μετά το 1998. Η Ρεάλ επικράτησε με 4-1 και έγινε η πρώτη ομάδα που κατέκτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά τον τίτλο της διοργάνωσης στη νέα της μορφή, μετά τη Μίλαν το 1990.

(πηγή: el.wikipedia.org)

Οι 32 ομάδες που παίρνουν μέρος στη διοργάνωση του 2017-2018 (Τελικός: Κίεβο Ουκρανίας)

 

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) Μπαρτσελόνα (Ισπανία) Νάπολι (Ιταλία) Σέλτικ (Σκωτία)
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) Τότεναμ (Αγγλία) ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Τσέλσι (Αγγλία) 1 Παρί Σεν-Ζερμέν (Γαλλία) Βασιλεία (Ελβετία) Σπόρτινγκ (Πορτογαλία)
Γιουβέντους (Ιταλία) 1 Ντόρτμουντ (Γερμανία) Ολυμπιακός (Ελλάδα) ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)
Μπενφίκα (Πορτογαλία) Σεβίλλη (Ισπανία) Άντερλεχτ (Βέλγιο) Φέγενοορντ (Ολλανδία)
Μονακό (Γαλλία) Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) Λίβερπουλ (Αγγλία) Μάριμπορ (Σλοβενία)
Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία) 18.606 Πόρτο (Πορτογαλία) Ρόμα (Ιταλία) Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)
Σαχτάρ (Ουκρανία) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) Μπεσίκτας (Τουρκία) Λειψία (Γερμανία)

(πηγή: sport24.gr)

Οι προτιμήσεις μας !

 

Κρίστι Τρεμπίτσκα (Γ3):  Μπαρτσελόνα

Fc-Barcelona-Logo-11Προτιμώ την Μπαρτσελόνα, επειδή είναι η αγαπημένη μου ομάδα, αλλά και γιατί πιστεύω ότι φέτος έχει φτιάξει μια καλή ενδεκάδα με τις μεταγραφές που έκανε, αλλά και με τους σπουδαίους, ποιοτικούς παίκτες που διαθέτει, γνωστούς σε όλον τον κόσμο. Είναι μια ομάδα που έχει γράψει και συνεχίζει να γράφει ιστορία. Είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο σήμερα και πιστεύω ότι θα φτάσει στον τελικό στο Κίεβο και θα τον κατακτήσει!

 

 

 

 

Σεριάν Πρόγκα (Γ3):  Παρί Σεν Ζερμέν

Εγώ προτιμώ την Παρί Σεν Ζερμέν, γιατί μου αρέσει σαν ομάδα και εκεί παίζει ο αγαπημένος μου ποδοσφαιριστής, ο Νεϊμάρ. Μου αρέσει ο τρόπος που παίζει ποδόσφαιρο και είναι μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες ομάδες στη Γη!Paris saint jermain_logo

 

Άντι Ντομαζέτι (Γ3) : Μάντσεστερ Σίτι

Manchester City_logoΕγώ ξεχωρίζω τη Μάντσεστερ Σίτι, επειδή έχει πολύ καλούς παίκτες , που παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο. Σημαντικό είναι για μένα ότι παίζουν δίκαια και ποτέ άγρια. Ένας παίκτης που μου αρέσει ιδιαίτερα είναι ο Αγκουέρο, γιατί είναι πραγματικά καλός και βάζει πολλά γκολ. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στο αγγλικό πρωτάθλημα και πολύ διάσημη!

 

Ιόλη Μπίμπα (Γ2): Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Manchester United_logoΗ ομάδα που υποστηρίζω φέτος είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, διότι έχουν μια καταπληκτική και οργανωμένη εντεκάδα. Ειδικά τώρα που αγόρασαν τον Σάντσες, πιστεύω θα τα πάνε πολύ καλά. Αν και ένας βασικός τους παίκτης, ο Ιμπραΐμοβιτς, είναι σοβαρά τραυματισμένος εδώ και πολύ καιρό, ελπίζω να επιστρέψει και έτσι να φτάσουν τουλάχιστον μέχρι τους ημιτελικούς…

 

 

 

 

 

Μελίνα Μωυσίδου (Γ2): Μπαρτσελόνα

Fc-Barcelona-Logo-11

Η καλύτερη ομάδα αυτής της διοργάνωσης, κατά τη γνώμη μου, είναι η F.C. Barcelona, η οποία συμμετέχει κάθε χρόνο, γιατί κατέχει μια από τις καλύτερες θέσεις στο πρωτάθλημα της Ισπανίας. Όπως πολλοί, έτσι κι εγώ τη θεωρώ μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Από αυτή έχουν περάσει μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου, όπως ο Μέσι, που προσωπικά πιστεύω πως είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχει υπάρξει. Ένας άλλος λόγος που αγαπώ την Μπαρτσελόνα είναι επειδή απολαμβάνω τον τρόπο με τον οποίο παίζουν!

 

 

Σχολιάστε

Top