Χάτσικο: Η ιστορία ενός σκύλου (Hachiko: A dog’s story) -2009-

ταινία φωτο χατσικο

 

Περίληψη και κριτική

Ο Πάρκερ είναι ένας καθηγητής, ο οποίος βρίσκει στο δρόμο έναν σκύλο της σπάνιας ράτσας των ακίτα. Αρχικά, αναζητά τους ιδιοκτήτες του για να τον επιστρέψει όμως καταλήγει να δένεται μαζί του και αποφασίζει να τον κρατήσει. Κάθε μέρα τον ακολουθεί μέχρι να πάρει το τρένο για την δουλειά του και τον περιμένει το απόγευμα, την ώρα που επιστρέφει. Κάποια μέρα, όμως, ο Πάρκερ δεν επιστρέφει. Ο Χάτσικο δείχνει την αφοσίωσή του καθώς για τα επόμενα εννέα χρόνια και παρά τις πολλές προσπάθειες δεν αλλάζει την συνήθειά του αυτή, να τον περιμένει να γυρίσει.

Φήμες λένε ότι δεν  υπάρχει άνθρωπος που είδε αυτή την ταινία και δεν έκλαψε! Δεν συνηθίζω να συγκινούμαι εύκολα βλέποντας ταινίες, αφού κατάφερε και εμένα αξίζει μπράβο! Είναι μία πολύ τρυφερή ιστορία, δείχνει πόσο υπέροχα είναι αυτά τα ζώα που κάποιοι φοβούνται ή σιχαίνονται. Ειδικά αν την βλέπεις ξαπλωμένος την ώρα που ο σκύλος σου έχει ξαπλώσει στα πόδια σου, το συναίσθημα είναι ασύγκριτο.

Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι πολύ καλή, ωραίες επιλογές παρουσίασης σκηνών και ωραία πλάνα. Επίσης, οι ερμηνείες είναι μοναδικές, αυτό σε παρασύρει άλλωστε. Αλλά εκτός από την συγκίνηση και το ενδιαφέρον που προκαλείται για να μάθεις πως καταλήγει, στα πρώτα στάδια της ταινίας είναι λίγο «μουντό» το σκηνικό και γενικά ο τρόπος και ο χώρος που διαδραματίζονται όλα. Επίσης, δεν προλαβαίνουμε να δούμε πάρα πολλές στιγμές με τον Πάρκερ και τον Χάτσι(κο). Αν είχαμε δει πιο πολλά σημεία με αυτούς τους δύο μαζί και γινόταν ένα πιο μεγάλο rewind στο τέλος, η συγκίνηση θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη.

Συνοψίζοντας είναι μία πολύ όμορφη και γλυκιά ιστορία που βασίζεται σε αληθινή ιστορία, στην σκέψη του γεγονότος αυτού είναι που τρελαίνεσαι. Αν και υπάρχουν κάποιες ατέλειες που οφείλονται μάλλον στο γεγονός ότι ήθελαν να κάνουν την ταινία πιο γρήγορη και ίσως κόπηκαν κάποια σημεία που θα την έκαναν ακόμη πιο γλυκιά.

Ταυτότητα ταινίας:

Σκηνοθεσία: Λάσε Χάλστορμ

Πρωταγωνιστούν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Σάρα Ρόμερ, Τζόαν Άλεν, Τζέισον Αλεξάντερ, Κάρι Ταγκάουα

Διάρκεια: 85 λεπτά

 

                                                                                                Σεβαστή Τσιρκούδη Γ3

Σχολιάστε

Top