
Για τους περισσότερους από εμάς η σοκολάτα είναι μια απόλαυση που δημιουργεί ενοχές! Ξεχνάμε όμως, τα πολύτιμα οφέλη της. Στο παρόν άρθρο, θα αναλύσουμε τις θετικές επιδράσεις της σοκολάτας στην υγεία μας.
Το κακάο που περιέχει η σοκολάτα είναι πλούσιο σε βιοενεργά συστατικά τα οποία έχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Επιπλέον, με βάση τις επιστημονικές έρευνες βελτιώνουν την περιφερική αγγειακή λειτουργία και μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης του καρκίνου. Η τακτική κατανάλωση σοκολάτας με μέτρο βοηθά το σώμα να ρυθμίσει την αρτηριακή πίεση και τη ροή του αίματος στα όργανα.
Για μεγάλο χρονικό διάστημα θεωρούσαμε τη σοκολάτα ως μία από τις κύριες αιτίες για πρόκληση βλαβών στα δόντια και την εκδήλωση ακμής στο πρόσωπο. Οι επιστημονικές έρευνες απέδειξαν ότι δεν είναι υπεύθυνη η ίδια η σοκολάτα αλλά κάποιες επιπρόσθετες ουσίες που περιέχει προκειμένου να γίνει πιο γευστική και απολαυστική.
Η σοκολάτα θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά φυσικά προϊόντα καθώς δίνει ενέργεια και αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών. Οι μικρές καθημερινές ποσότητες σοκολάτας αναμφισβήτητα ωφελούν στην υγεία μας.
Κοντογιάννη Αγγελική
Μπόζε Δανάη
Κάτσαρη Άννα
Δύσκολο, βρε παιδιά, να βρούμε σοκολάτα χωρίς αυτά τα πρόσθετα…