Ποντιακή συνταγή – Χαβίτς

havits

Υλικά:

400 gr αλεύρι καλαμποκιού καβουρδισμένο (φούρνικο)

200 gr βούτυρο αγελάδος

λίγο αλάτι

600 ml νερό

Εκτέλεση:

Βάζουμε την κοντή κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το βούτυρο με το αλεύρι ελαφρά, ρίχνουμε το νερό προσεκτικά και σε σιγανή φωτιά θα βράσει σε 8 λεπτά. Θα είναι έτοιμο σαν πουρές.

Στην ίδια συνταγή υπάρχει ένα τυρί (τυροκλώστη) που υπάρχει μόνο στην Τουρκία και ρίνουμε 100 gr μέσα στον πουρέ και γίνεται σαν κλωστή (το συγκεκριμένο τυρί είναι ένα είδος αγελαδινού τυριού)

Καλή όρεξη!

Σχολιάστε

Top