χαβίτς
Υλικά:
400 gr αλεύρι καλαμποκιού καβουρδισμένο (φούρνικο)
200 gr βούτυρο αγελάδος
λίγο αλάτι
600 ml νερό
Εκτέλεση:
Βάζουμε την κοντή κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το βούτυρο με το αλεύρι ελαφρά, ρίχνουμε το νερό προσεκτικά και σε σιγανή φωτιά θα βράσει σε 8 λεπτά. Θα είναι έτοιμο σαν πουρές.
Στην ίδια συνταγή υπάρχει ένα τυρί (τυροκλώστη) που μπορούμε να το βρούμε μόνο στην Τουρκία και ρίχνουμε 100 gr μέσα στον πουρέ και γίνεται σαν κλωστή (το συγκεκριμένο τυρί είναι ένα είδος αγελαδινού τυριού)
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.