Χριστουγεννιάτικη συνταγή «τα μεθυσμένα»

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΣΕΚΟΥΛΙΔΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΣΕΚΟΥΛΙΔΟΥ

ΥΛΙΚΑ

  • 5 φλυτζάνια του καφέ λάδι
  • 1 μικρή μπύρα
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει…)

Για το σιρόπι

  • 3 ποτήρια νερό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 γαρύφαλλα

  Για την γέμιση

  • Χοντροκομμένα καρύδια
  • Λίγη κανέλα
  • Λίγη άχνη ζάχαρη

Για το πασπάλισμα

Ινδοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε πρώτα τα υγρά στοιχεία, το λάδι, την μπύρα και τα ανακατεύουμε. Μετά προσθέτουμε το μπέικιν, τις βανίλιες και ανακατεύουμε σιγά σιγά με το αλεύρι. Θέλουμε να γίνει σφιχτή η ζύμη για να μπορέσουμε να την πλάσουμε. Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε από τη ζύμη, το πλάθουμε στα χέρια μας μπαλάκι, το πατάμε στη μέση, βάζουμε τα καρύδια και το ξανακλείνουμε μπαλάκι.

Στη γέμιση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο γλυκό του κουταλιού π.χ. πορτοκάλι, περγαμόντο ή ακόμα και λουκούμι.

Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Βράζουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε στο ταψί με τα μεθυσμένα. Αφού ρουφήξουν όλο το σιρόπι τους τα πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.

Για να κολλήσει καλύτερα το ινδοκάρυδο θα πρέπει τα μεθυσμένα να είναι χλιαρά.

Αν σας έρθει ακριβό το ρεύμα αντικαταστήστε την μπύρα με βότκα, και αν κουραστήκατε με την ανάγνωση στηρίξτε το ζαχαροπλαστείο της γειτονίας σας!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης