
Ψωμί χωρίς ζύμωμα
Υλικά
1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά ξηρή
2 ποτήρια χλιαρό νερό
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει μια ζύμη κολλώδης. Την βάζουμε στο ψυγείο 12 ώρες τουλάχιστον. Φροντίζουμε το δοχείο που θα την βάλουμε να έχει καπάκι και να είναι ευρύχωρο ώστε να μην ξεχειλίσει καθώς θα φουσκώνει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο και την γάστρα στους 250ºC. Σχηματίζουμε 1-2 καρβέλια και τα βάζουμε στην καυτή γάστρα με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 35-40΄με κλειστό καπάκι. Στην συνέχεια απομακρύνουμε το καπάκι και ψήνουμε για άλλα 10΄.
Εργαστήριο Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος


