
Γαλατόπιτα
Υλικά
1120 γρ. γάλα πλήρες
200 γρ. ζάχαρη
90 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
30 γρ. κορν φλάουρ
4 αυγά (1 για την επικάλυψη)
1κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
90 γρ. βούτυρο
ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
-
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την ζάχαρη και θερμαίνουμε μέχρι να να πάρει βράση
-
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι και το κόρν φλάουρ. Προσθέτουμε τα 3 αυγά, το ξύσμα λεμονιού, την βανίλια και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε καλά
-
Προσθέτουμε σιγά σιγά το καυτό γάλα που βράσαμε με την ζάχαρη στο μπολ ανακατεύοντας διαρκώς
-
Ξαναρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, μεταφέρουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα
-
Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει
-
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος 27 εκ., πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι, προσθέτουμε το μείγμα και το στρώνουμε καλά
-
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 2 κ.σ. νερό, 2 κ.σ. ζάχαρη και 1 αυγό και απλώνουμε το μείγμα με πινέλο στην επιφάνεια της γαλατόπιτας
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180ºC για 40-45΄
-
Στην συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 4 ώρες πριν σερβίρουμε
Μπομπότα Παναγιώτα
