Γαλατόπιτα

GAL1

Γαλατόπιτα

Υλικά

1120 γρ. γάλα πλήρες

200 γρ. ζάχαρη

90 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

30 γρ. κορν φλάουρ

4 αυγά (1 για την επικάλυψη)

1κ.γ. βανίλια εκχύλισμα

90 γρ. βούτυρο

ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την ζάχαρη και θερμαίνουμε μέχρι να να πάρει βράση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι και το κόρν φλάουρ. Προσθέτουμε τα 3 αυγά, το ξύσμα λεμονιού, την βανίλια και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε καλά

  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το καυτό γάλα που βράσαμε με την ζάχαρη στο μπολ ανακατεύοντας διαρκώς

  • Ξαναρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, μεταφέρουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα

  • Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει

  • Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος 27 εκ., πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι, προσθέτουμε το μείγμα και το στρώνουμε καλά

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 2 κ.σ. νερό, 2 κ.σ. ζάχαρη και 1 αυγό και απλώνουμε το μείγμα με πινέλο στην επιφάνεια της γαλατόπιτας

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180ºC για 40-45΄

  • Στην συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 4 ώρες πριν σερβίρουμε

Μπομπότα Παναγιώτα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης