Μπαμπά…

       Η Χαρούλα ήταν πολύ εκνευρισμένη… Αυτή η αδερφή της το έχει παρακάνει πια!!! Άκου τι σκέφτηκε τώρα να της πει ότι ο μπαμπάς της, ο δικός της ο μπαμπάς δεν ακούει! Μα είναι δυνατόν να λέει τέτοια ψέματα;

    Ο μπαμπάς πάντα ακούει τη Χαρούλα και ποτέ δεν της λέει όχι και ποτέ δεν της χαλάει χατίρι… Είναι ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου και ο πιο δυνατός. Τη σηκώνει ψηλά σαν πούπουλο δεν είναι δυνατόν να μην ακούει. Κάθε βράδυ τού λέει πως πέρασε την μέρα της και εκείνος ποτέ δεν λέει όχι σε ό,τι  ζητάει αυτή να της πάρει. Αμέσως καταλαβαίνει πότε την μάλωσε η μαμά και πάντα την παίρνει αγκαλιά και την υποστηρίζει.

    Τα σκεφτόταν φουρκισμένη, καθώς έτρεχε στο κτήμα να τον βρει και να του τα πει. Είναι σίγουρη ότι θα τη μαλώσει  την αδερφή της άσχημα ο μπαμπάς, όταν μάθει τα ψέματα που λέει, αλλά καλά να πάθει. Επιτέλους έφθασε. Κοντοστάθηκε μακριά του και φώναξε δυνατά «Μπαμπά».

   Τι παράξενο ο μπαμπάς δεν γύρισε …  συνέχισε να σκαλίζει το χώμα…

Τότε η Χαρούλα ήρθε λίγο πιο κοντά και φώναξε δυνατά «Μπαμπά, Μπαμπά…»

Όμως ο μπαμπάς δεν αντέδρασε καθόλου, συνέχισε αμέριμνος τη δουλειά του. Ένας φόβος την κυρίεψε. «ΜΠΑΜΠΑ… ΜΠΑΜΠΑ… ΜΠΑΜΠΑ…»

    Δάκρυα άρχισαν να τρέχουν από τα μάτια της. Τα μάγουλά της κοκκίνισαν και τα χείλη της έτρεμαν. Άρχιζε να φωνάζει θυμωμένα: «Μπαμπά, Μπαμπά».

     Τον έβριζε και του πέταγε πέτρες, ώσπου εκείνος βλέποντας μια πέτρα που πέρασε δίπλα του γύρισε προς το μέρος της και την κοίταξε με τα μάτια του γεμάτα απορία. Η Χαρούλα κατέβασε το κεφάλι της κι έφυγε τρέχοντας ούτε η ίδια ήξερε για πού. Το μόνο που ήθελε ήταν να πάει κάπου μακριά…

Λίτσα Γιαννάκη ( μαθήτρια της Γ” Λυκείου)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης