Υλικά
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
2 φακελάκια μαγιά
70 γραμμάρια ζάχαρη
7 γρ. αλάτι
90 γρ. βιτάμ
230 γρ. γάλα
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα υλικά σε κουζινομηχανή για 10 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα και για ακόμη 10 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Η ζύμη γίνεται αρκετά μαλακή και κολλάει κάπως στα τοιχώματα του κάδου. Με ελάχιστο ηλιέλαιο αλείφουμε την ζύμη και την αφήνουμε για 1 1/2 ώρα να φουσκώσει πολύ καλά. Έπειτα την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1 εκ. (όσο το μικρό μας δαχτυλάκι) σε αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβουμε με ένα σφηνοπότηρο. Τα κομματάκια που δημιουργούνται τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε για να φουσκώσουν. Ζυμώνουμε ξανά ό,τι περίσσεψε και ανοίγουμε πάλι φύλλο. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Αφήνουμε τους λουκουμάδες να φουσκώσουν για μια ώρα περίπου και έπειτα τους τηγανίζουμε σε μεγάλη ποσότητα ηλιέλαιου σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Τέλος ζαχαρώνουμε τους λουκουμάδες μας και τους σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Μαρία Βαμβάκου ( μαθήτρια της Β΄ Γυμνασίου)