Υλικά
ένα ποτήρι λάδι
ένα ποτήρι γάλα
μισό ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
μισό ποτήρι πορτοκαλάδα
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
5 αυγά
500 γρ. αλεύρι φουσκώνει μόνο του
ένα φλιτζάνι τσαγιού ξερή μυζήθρα
ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα
μισό κουταλάκι γαρύφαλλο, πιπερόριζα, γλυκάνισο
δύο κουκούτσια μαστίχα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ένα κουταλάκι σόδα
ένα σφηνάκι κονιάκ
τρία κουταλάκια baking soda
ταψί νούμερο 32
Eκτέλεση
Mουσκεύουμε το σιμιγδάλι στην πορτοκαλάδα. Κονιορτοποιούμε στο μπλέντερ τη μαστίχα με λίγη ζάχαρη (προσοχή δεν βάζουμε πολύ μαστίχα, γιατί πικρίζει). Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ. Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη και ρίχνουμε σιγά-σιγά το λάδι, μετά τα μπαχαρικά, το γάλα, τη μυζήθρα και τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε το γλυκό μας στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις για μία ώρα. Η σχάρα πρέπει να είναι χαμηλά.
Καλή επιτυχία!
Νίκη Καρακωνσταντή (μαθήτρια της Β΄ Γυμνασίου)