ΚΡΕΠΕΣ

glykes-krepes

indeximages

ΥΛΙΚΑ:

500ml γάλα

250g αλεύρι

3 αυγά

2 πρέζες ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

σπορέλαιο για το άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

   Ρίχνουμε λίγο σπορέλαιο στο τηγάνι και φροντίζουμε να πάει παντού. Μόλις κάψει,παίρνουμε μια βαθιά κουτάλα και ρίχνουμε 1 κουταλιά στο τηγάνι και κουνάμε ώστε η ζύμη να πάει παντού. Μόλις  είναι έτοιμη ,θα αρχίσει να ξεκολλάει από το τηγάνι και τότε τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Αν θέλουμε γλυκές κρέπες ,ρίχνουμε από πάνω μερέντα ,μαρμελάδα ,μέλι ,φρούτα… Αν θέλουμε αλμυρές, ρίχνουμε φέτα,κασέρι,ζαμπόν. Διπλώνουμε και σερβίρουμε. Καλή απόλαυση!

Κατερίνα Κουτσογιάννη