2ο Εργαστήριο Εκπαίδευση Ενηλίκων στο Διαδίκτυο

ΑΠΟ: ntalieir18 - Ιουλ• 17•19
2ο Εργαστήριο Εκπαίδευση Ενηλίκων στο Διαδίκτυο

Την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε και το 2ο Εργαστήριο Εκπαίδευσης Ενηλίκων στις Νέες Τεχνολογίες με τη συμμετοχή κυρίως παππούδων και γιαγιάδων μαθητών & μαθητριών διαφόρων τάξεων του σχολείου μας. Το εργαστήριο αποτέλεσε τη δεύτερη προσπάθεια των Εκπαιδευτών Ενηλίκων (EduWebbers) να εκπαιδεύσουν ενηλίκους στην ασφαλή και δημιουργική χρήση του διαδικτύου.

Τα εργαστήρια των EduWebbers πραγματοποιήθηκαν σο πλαίσιο της συμμετοχής του 10ου Δημ. Σχ. Ηλιούπολης στo πρόγραμμα EduWeb και των δράσεων του «EduWebbers eTwinning Club» το οποίο αποτελεί το ένα από τα τρία eTwinning Clubs (Όμιλοι eTwinning)που λειτουργούν στο σχολείο το σχολικό έτος 2018-2019 με την εθελοντική συμμετοχική εκπαιδευτικών και παιδιών.

Οι Εκπαιδευτές (μαθητές και μαθήτριες της Στ” τάξης) καλωσόρισαν τους εκπαιδευόμενους (παππούδες, γιαγιάδες, γονείς και εκπαιδευτικούς) στον Εργαστήριο eTwinning του σχολείου. Κάθε ομάδα παρουσίασε το θέμα που είχε προετοιμάσει και μετά από κάθε παρουσίαση οι εκπαιδευόμενοι έκαναν πρακτική εξάσκηση με την βοήθεια και την υποστήριξη των εκπαιδευτών.

Οι δέκα «εκπαιδευτές»  παρουσίασαν τα εξής θέματα: «Ισχυρούς κωδικούς», «Δημιουργία λογαριασμού Gmail», «Δημιουργία λογαριασμών σε Κοινωνικά Δϊκτυα: Facebook & Instagram», «Αναζήτηση πληροφοριών στο Google», «Προστασία από ιούς», «Δημιουργία λογαριαμού στο YouTube», «Ασφάλεια στο YouTube». Σε όλα τα θέματα που ετοίμασαν συμπεριέλαβαν συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση και ασφαλή χρήση των εργαλείων.

Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου οι εκπαιδευόμενοι συμπλήρωσαν μια σύντομη φόρμα αξιολόγησης την οποία είχαν δημιουργήσει τα παιδιά με δική τους πρωτοβουλία ώστε να ανακαλύψουν τι κάνουν σωστά ως εκπαιδευτές και δημιουργοί υλικού και σε τι μπορούν να βελτιωθούν.

Σχολιάστε

Top