Εκπαίδευση Ενηλίκων στις ΤΠΕ

ΑΠΟ: ntalieir18 - Μάι• 24•19

Στο πλαίσιο της διάκρισης του 10ου Δημ. Σχ. Ηλιούπολης ως Σχολείου eTwinning και της συμμετοχής του στo πρόγραμμα EduWeb δημιουργήθηκε το «EduWebbers eTwinning Club» το οποίο αποτελεί το ένα από τα τρία eTwinning Clubs (Όμιλοι eTwinning) που λειτουργούν στο σχολείο μας το σχολικό έτος 2018-2019 με την εθελοντική συμμετοχική εκπαιδευτικών και παιδιών.

Ακολουθώντας πιστά το πλάνο δράσης που σχεδίασαν εκπαιδευτικοί και παιδιά τον περασμένο Δεκέμβρη για τον eTwinning Όμιλο «EduWebbers» και μετά από μια σειρά συναντήσεων, εκτός σχολικού ωραρίου, το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2019, οι EduWebbers (μαθητές & μαθήτριες της Στ΄τάξης) ολοκλήρωσαν τον σχεδιασμό των μαθημάτων τους σε ομάδες εργασίας, ανέλαβαν τον ρόλο του εκπαιδευτή ενηλίκων και παρουσίασαν τα μαθήματα στους συμμαθητές τους, ώστε, μέσω ανατροφοδότησης, να τα βελτιώσουν. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 9 παρουσιάσεις με ποικιλία θεμάτων. Πιο συγκεκριμένα, οι δέκα «εκπαιδευτές» ετοίμασαν διδασκαλίες για «Ισχυρούς κωδικούς», «Δημιουργία λογαριασμού Gmail», «Δημιουργία λογαριασμών σε Κοινωνικά Δϊκτυα:Facebook & Instagram», «Αναζήτηση πληροφοριών στο Google», «Προστασία από ιούς», «Δημιουργία λογαριαμού στο YouTube», «Ασφάλεια στο YouTube». Σε όλα τα θέματα που ετοίμασαν συμπεριέλαβαν συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση και χρήση των εργαλείων αφού το ζήτημα της Ψηφιακής Ασφάλειας απασχολεί εκπαιδευτικούς και παιδιά στο σχολείο σε όλα τα eTwinning έργα που εκπονούν και σε όλους τους eTwinning Ομίλους που συμμετέχουν.

Το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2018 έως τον Μάρτιο του 2019 τα παιδιά ενημέρωσαν την σχολική κοινότητα για τα εργαστήρια χρήσης του διαδικτύου με φυλλάδια που μοίρασαν σε γονείς και παππούδες /γιαγιάδες στο σχόλασμα και με επισκέψεις σε όλα τα τμήματα του σχολείου. Στόχος των «εκπαιδευτών» ήταν, αφενός, να καταγράψουν τις ψηφιακές ανάγκες των ενδεχόμενων «μαθητών» τους και, αφετέρου, να προσελκύσουν εκπαιδευόμενους.

Με τηνν ολοκλήρωση της προετοιμασίας των μαθημάτων ορίστηκαν οι ημερομηνίες των δύο εργαστηρίων που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος EduWeb

Εργαστήριο 1ο, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 από 13:20 – 14:30

Εργαστήριο 2ο, Τρίτη 2 Απριλίου 2019 από 11:45 – 13:15

Σχολιάστε

Top