ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΕΣΑΔ

 

Γράφουν: Φρειδερίκη Γιώσκου, Δώρα Καλαθά, Ανθή Κορομπίλη, Μελίνα Μουρατίδου

Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2024, η ομάδα που ασχολείται με τις αθλητικές δραστηριότητες της σχολικής μας εφημερίδας, απευθύνθηκε σε δύο μέλη της Οργανωτικής επιτροπής σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων(ΟΕΣΑΔ), προκειμένου να ενημερωθεί για τις αθλητικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε επίπεδο νομού στις σχολικές μονάδες της Δ/θμιας εκπαίδευσης, αλλά και για τις δραστηριότητες που προγραμματίζονται μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Οι κ.κ Άγγελος Παπαδόπουλος και Λάζαρος Τοσουνίδης, εκπαιδευτικοί, πτυχιούχοι του ΤΕΦΑΑ και μέλη του ΟΕΣΑΔ αναφέρθηκαν αναλυτικά και ανά σχολείο στους αγώνες καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, αγώνων στίβου. Σημαντική είδηση είναι ο προγραμματισμός διοργάνωσης αθλητικών αγώνων στα σχολεία για τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) σε συγκεκριμένα αθλήματα.

Η συζήτηση περιστράφηκε, επίσης, στις ευεργετικές επιδράσεις του αθλητισμού, την καλλιέργεια σωματικής και ψυχικής υγείας. Είναι πολύ σημαντική η δημιουργία του αισθήματος της  ικανοποίησης που απορρέει από τη συμμετοχή των μαθητών-τριών σε κάποιο άθλημα που θα επιλέξει, η κοινωνικοποίηση του/της μαθητή-τριας και η ανάπτυξη του αισθήματος του «ανήκειν»  σε κάποια ομάδα. Η άθληση,  γυμνάζει όχι μόνο το σώμα, αλλά και το νου.

Ευχαριστούμε τα μέλη του ΟΕΣΑΔ για τη φιλική συζήτηση .