ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Γράφουν: Βιολέττα Γαλαρινιώτη, Ελευθερία Μουρατίδου, Ρίζου Παρασκευή,  Τασομηνοπούλου Δανάη,

Οι κοινωνικοί φορείς είναι οι οργανισμοί που ασχολούνται με τη δημόσια υγεία και πρόνοια και δημιουργήθηκαν με σκοπό την παροχή  των αναγκαίων για την επιβίωση στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ώστε να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για κοινωνική ισότητα. Στον Δήμο Φλώρινας κοινωνικοί φορείς που λειτουργούν είναι το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ ΦΛΏΡΙΝΑΣ), το Γηροκομείο Φλώρινας, το κοινωνικό πλυντήριο, η Διαχείριση Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας (ΔΙΑΔΥΜΑ) και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) προσφέρει φυσική αποκατάσταση και ψυχοκοινωνική στήριξη σε επίπεδο θεραπείας και αποκατάστασης. Το κέντρο αυτό απευθύνεται σε άτομα που πάσχουν από παθήσεις του μυϊκού, νευρικού κυκλοφορικού και αναπνευστικού συστήματος.

Το γηροκομείο είναι το ίδρυμα που φιλοξενεί σε μόνιμη βάση άτομα της τρίτης ηλικίας στους οποίους προσφέρει τα απαραίτητα για να επιβιώσουν όπως τρόφιμα, στέγαση και φαρμακευτική αγωγή.

Τα κοινωνικά πλυντήρια βοηθούν τους άπορους ανθρώπους και οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα να πλένουν και να στεγνώνουν τα ρούχα τους.

Η Διαχείριση Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας (ΔΙΑΔΥΜΑ) και προωθεί καλές πρακτικές σχετικά με την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) αποτελεί κέντρο δημιουργικής απασχόλησης των μικρών παιδιών, όπου κοινωνικοποιούνται και συναναστρέφονται με συνομήλικους τους περνώντας ποιοτικό χρόνο σε ευχάριστες δραστηριότητες.