ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΥΜΑ

Γράφουν : Γεωργία Καραστεργίου, Άννα Προδρομίδου

Διασώζοντας ένα υλικό που μοιάζει άχρηστο και έχει χάσει την αξία του μπορούμε να προστατεύσουμε όλο τον πλανήτη μας.

 Με τον όρο ανακύκλωση εννοούμε την επεξεργασία ήδη χρησιμοποιημένων  υλικών και την δημιουργία καινούριων. Ένας άνθρωπος μπορεί να συνεισφέρει στην σωτηρία του πλανήτη κάνοντας απλά και μόνο ανακύκλωση. Έτσι όχι μόνο έχει προστατεύσει το περιβάλλον και την Γη αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό και την υγεία του. Η ανακύκλωση είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για το μέλλον μας. Με την ανακύκλωση μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια και πρώτες ύλες. Μπορούμε να ελαττώσουμε τα καυσαέρια που μολύνουν την ατμόσφαιρα. Τέλος, με την ανακύκλωση του χαρτιού μπορούμε να «σώσουμε» τα δάση και τα δέντρα μας.

ΔΙΑΔΥΜΑ

Η ΔΙΑΔΥΜΑ ιδρύθηκε το 1998 από τους 61 τότε καποδιστριακούς δήμους και κοινότητες της Δυτικής Μακεδονίας για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες διαχείρισης αποβλήτων ενώ σήμερα μέτοχοι είναι οι 13 δήμοι της ΠΔΜ .

Η Διάδυμα ΑΕ οργανώνει και υλοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα ενημερωτικές εκδηλώσεις θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για την ανακύκλωση υλικών και άλλες καλές πρακτικές διαχείρισης αποβλήτων. Η ΔΙΑΔΥΜΑ εφαρμόζει βιώσιμες μεθόδους διαχείρισης για την επίτευξη των στόχων της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας ελαχιστοποιώντας το κόστος για τον πολίτη.