ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ !

ΑΠΟ: 1ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ - Δεκ• 20•16
Γράφει ο Απόστολος Μαναβάκης

 Αρκετοί αναρωτιούνται τι ακριβώς γιορτάζουμε στις 17 Νοέμβρη κάθε χρόνο.

Πιστεύουν ότι το Πολυτεχνείο ήταν απλά ένας χώρος όπου συνέβη η μεγαλύτερη κατάληψη στα χρονικά της Ελλάδος.

Υπάρχει ένα γνωμικό το οποίο λέει ότι όποιος κοιτά το δέντρο χάνει την ουσία.

Ακριβώς το ίδιο γίνεται με το Πολυτεχνείο. Εστιάζουν στις ενέργειες τους, τις οποίες κανείς δεν πρέπει να υποτιμά, και όχι στο τι συμβολίζει ο αγώνας τους.

Ήταν οι πρώτοι που αντιστάθηκαν στη δικτατορία η οποία βασάνιζε την Ελλάδα από το 1967.  Ήταν το πρώτο ουσιαστικό μήνυμα ότι οι Έλληνες δεν τα παρατούν ποτέ, ότι οι Έλληνες πάντα θα μάχονται για τις αξίες τους, τα ιδανικά τους και για την ελευθερία τους.

Έδωσαν ένα μάθημα το οποίο αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση «ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ».

Έτσι, συμπεραίνουμε πως η 17η Νοεμβρίου είναι ημέρα όπου κάθε ευσυνείδητος Έλληνας είναι υποχρεωμένος, τουλάχιστον, να σέβεται και εκτιμά γιατί πολλοί θεωρούν ότι η ελευθερία είναι δεδομένη, ενώ τίποτα δεν είναι σίγουρο σε αυτή τη ζωή.

Το ΓΕ.Λ. Ν. Μουδανιών τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου με μία πολύ όμορφη γιορτή, ανήμερα στις 17 Νοεμβρίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο Νέων Μουδανιών, κατά την οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν  παρουσίασαν ένα πολύ όμορφο θεατρικό σε σενάριο και σκηνοθεσία της Άννας Βαρβάρη, μαθήτριας της Β τάξης του σχολείου μας, με δρώμενα και τραγούδια από τη χορωδία μας, εμπνευσμένο από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Τη γιορτή οργάνωσαν οι καθηγήτριες του ΓΕ.Λ. Ν. Μουδανιών κ. Κοβατζή Δέσποινα και κ. Τερζούδη Παγώνα.

Φωτογραφία: Τορουνίδης Νίκος Περισσότερες φωτό από τη γιορτή μπορείτε να δείτε στον ιστότοπο του ΓΕ.Λ. Ν. Μουδανιών http://lyk-n-moudan.chal.sch.gr/index.php?pg=73011363

Φωτογραφία: Τορουνίδης Νίκος
Περισσότερες φωτό από τη γιορτή μπορείτε να δείτε στον ιστότοπο του ΓΕ.Λ. Ν. Μουδανιών
http://lyk-n-moudan.chal.sch.gr/index.php?pg=73011363

 

Σχολιάστε

Top