Ζυμαρικά Οργκατέν με Σπανάκι και Ανθότυρο

 

Υλικά

 

  • 400γρ. ζυμαρικά σαλιγκάρια, μεγάλα

  • 400γρ. σπανάκι

  • 500γρ. ανθότυρο τριμμένο

  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

  • 1 πράσο ψιλοκομμένο

  • 1 φινόκιο ψιλοκομμένο (ξεχωριστά το άσπρο και το πράσινο μέρος)

  • 100γρ. φέτα τριμμένη

  • λίγο μοσχοκάρυδο

  • ½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο ή κρέμα γάλακτος με 15% λιπαρά

  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

  • Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό

  • ½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ

  • αλάτι, πιπέρι

 

  • Για το γρατινάρισμα

  • 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα

 

Εκτέλεση:

 

Βήμα 1

 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βράζετε για λίγο τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη.

 

Βήμα 2

Ετοιμάζετε τη γέμιση: ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, το πράσο και το φινόκιο (μόνο το άσπρο μέρος) για 2 λεπτά. Προσθέτετε το σπανάκι και, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, περιμένετε να μαραθεί και να πιει όλα τα υγρά του. Ρίχνετε και το μάραθο και πολτοποιείτε το μίγμα στο μπλέντερ. Κατόπιν, το ανακατεύετε με τη φέτα και το ανθότυρο. Τέλος, προσθέτετε ανάλογο αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο. Για μεγαλύτερη ευκολία μεταφέρετε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

 

Βήμα 3

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: βράζετε την ντομάτα με το σκόρδο, το λάδι, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, τη ζάχαρη και ανάλογο αλατοπίπερο για 15 λεπτά. Τέλος, προσθέτετε το βασιλικό, το γάλα εβαπορέ και ανακατεύετε καλά.

 

Βήμα 4

Γεμίζετε τα ζυμαρικά με το μίγμα και τα τοποθετείτε μέσα σε ένα ταψάκι, το ένα κοντά στο άλλο. Περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Πασπαλίζετε το φαγητό με το τριμμένο τυρί και ψήνετε για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει λίγο χρώμα. Σερβίρετε συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης