Θέματα του Συμβουλίου Τάξης

GB-3.jpg

Τα θέματα που συζητήσαμε με το συμβούλιο της τάξης μας στη συνέλευση που πραγματοποίησαμε την Τετάρτη 15/1 .

α.  Πολλοί συμμαθητές μας έχουν αναφέρει ότι κάποια φαγητά δεν είναι καλά ψημένα, ειδικά το κοτόπουλο. Έχουν βρει μερίδες με αίμα κι αυτό εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μας (πχ σαλμονέλα).  Δυστυχώς, συχνά το φαγητό είναι κρύο και το ρύζι είναι πολύ λασπωμένο και με αποτέλεσμα να σπάει το πιρούνι! Σε μερικά αυγά παρατηρήσαμε ότι ο κρόκος είναι πρασινωπός, το ασπράδι κίτρινο ή μπλε και έχουν μια άσχημη μυρωδιά!  Ακόμα, κάποιοι μαθητές ανέφεραν ότι το ψωμί μερικές φορές είναι ξερό και δεν μασιέται. Επίσης, συχνά οι σαλάτες έχουν μία πολύ όξινη γεύση και δεν τρώγονται. Ένας μαθητής μάλιστα ανέφερε ότι βρήκε ένα ζωντανό ζουζούνι στη σαλάτα του! Τα μήλα ή τα πορτοκάλια δεν υπάρχει τρόπος να τα καθαρίσουμε με κάποιο πλαστικό μαχαιράκι, ενώ μερικές φορές τα φρούτα που μάς δίνουνε είναι μαυρισμένα ή σάπια και είναι για πέταμα…. Θα σας παρακαλούσαμε πολύ να λάβετε άμεσα μέτρα, ώστε αυτού του είδους τα φαινόμενα να εκλείψουν εντελώς. Είναι θέμα υγιεινής και ασφάλειας.  Τέλος, θα θέλαμε να υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία φαγητών για να είναι η διατροφή μας πιο ισορροπημένη και πιο υγιεινή και να ξέρουμε κάθε φορά το μενού κάθε εβδομάδας.

β. Ένα άλλο σοβαρό θέμα που δυσκολεύει την καθημερινότητά μας είναι η θέρμανση. Το σώμα θέρμανσης που υπάρχει στην τάξη μας ανάβει, αλλά βγάζει ελάχιστο ζεστό αέρα με αποτέλεσμα η τάξη  μας να μην ζεσταίνετε επαρκώς. Κάποιοι συμμαθητές μας έχουν ήδη κρυολογήσει και απουσιάζουν από τα μαθήματα, ενώ όσοι είμαστε στην τάξη δυσκολευόμαστε να συγκεντρωθούμε στην παρακολούθηση του μαθήματος λόγω του κρύου.

γ. Δεν υπάρχει χαρτί υγείας στις τουαλέτες.

δ. Στην τάξη μας υπάρχει χαλασμένη πρίζα. Πρόκειται για την πρίζα του ηλεκτρικού πιάνου. Νομίζουμε ότι πρέπει να φτιαχτεί. Υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

ε. Ελπίζουμε σύντομα να διαμορφωθούν κατάλληλα οι εξωτερικοί χώροι του σχολείου ώστε να μπορούμε να παίζουμε μπάσκετ, βόλευ και ποδόσφαιρο.

στ. Επίσης, επειδή η τάξη μας είναι μικρή και δεν έχουμε ράφια για να τοποθετούμε τα μουσικά μας όργανα, θα σας παρακαλούσαμε να μας επιτρέψετε να βάζουμε τα πράγματά μας στη ντουλάπα που βρίσκεται στο διάδρομο έξω από την τάξη μας.

 

Σχολιάστε

Top