Μια επιδημία, μια απαγόρευση, μια ευκαιρία

piano-02-1024x678-1024x480

Οι καταστάσεις μας βρήκαν απροετοίμαστους. O κορωναϊός προκάλεσε μια παγκόσμια ανησυχία και αναστάτωση με ότι αυτό συνεπάγεται. Για αυτόν τον λόγο, η κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει κάποια δραστικά μέτρα για την προστασία μας από την επιδημία αυτή, συμβουλεύοντας μας να κάτσουμε στο σπίτι. Πολλοί το αγνόησαν επιδεικτικά βγαίνοντας έξω για να κάνουν την βόλτα τους χωρίς καμία απολύτως ανησυχία. Άλλοι όμως τους άκουσαν μένοντας στο σπίτι. Ένας από αυτούς ήμουν κι εγώ.

Στην αρχή το αντιμετώπισα ως υπερβολή και αδικία βλέποντας τους φίλους μου να κάνουν ποδήλατο και να έρχονται να με φωνάξουν αλλά εγώ να μην μπορώ να πάω. Τις πρώτες μέρες είχα πάθει ένα μικρό σοκ μη έχοντας κάτι ουσιώδες να ασχοληθώ (τουλάχιστον έτσι νόμιζα). Αργότερα όμως κάθισα και σκέφτηκα την θετική πλευρά της υπόθεσης αυτής. Κοίταξα το δωμάτιο μου ψάχνοντας κάτι να βρω για να περάσω την ώρα μου. Είδα την κιθάρα μου, το πιάνο, τον  υπολογιστή, και μια γεμάτη με βιβλία βιβλιοθήκη. Χμμμ… ξανασκέφτηκα λίγο και αποφάσισα να μην αφήσω όλον αυτόν τον καιρό να πάει χαμένο και να ασχοληθώ με κάτι ουσιώδες και δημιουργικό.

Έπιασα τότε την κιθάρα στα χέρια μου και άρχισα να παίζω. Έπαιζα για πολλή ώρα μέχρι που τα χέρια μου πόνεσαν. Δοκίμασα πολλά είδη μουσικής. Από κλασικά, Rock και blues μέχρι ρεμπέτικα. Έδωσα περισσότερο χρόνο στην προσπάθεια μου γιατί τον είχα. Μετά από κάποιες μέρες ένιωσα ότι άρχισα να βελτιώνομαι σταθερά. Εκείνη την στιγμή συνειδητοποίησα πως είχα βρει κάτι ουσιώδες να περάσω τον χρόνο μου και πως τελικά υπήρχαν διέξοδοι σε αυτή την κατάσταση. Μετά από λίγες μέρες έκανα και ένα ψηφιακό μάθημα κιθάρας με τον δάσκαλο – μέντορα μου το οποίο αποδείχτηκε ενδιαφέρον.

piano-02-1024x678-1024x480

Ασχολήθηκα επίσης με το πιάνο. Έπαιξα πολλές ώρες πιάνο μιας και είναι ένα όργανο το οποίο θέλω επίσης να μάθω να παίζω καλά. Έφτασα σε σημείο να ακούω κομμάτια από το YouTube και να τα παίζω απευθείας χωρίς την βοήθεια κάποιας παρτιτούρας. Έκανα ντουέτα με τον μπαμπά μου ο οποίος παίζει μπουζούκι συνοδεύοντας τον πότε με κιθάρα και πότε με πιάνο σε δεκάδες τραγούδια μιας και είναι κάτι το οποίο κάνουμε μαζί εδώ και καιρό. Επίσης πειραματίστηκα και με το μπουζούκι προσπαθώντας να μάθω αλλά δεν κατάφερα πάρα πολλά.

Μετά από αυτά αποφάσισα να ασχοληθώ και με το Photoshop μαθαίνοντας μερικές τεχνικές. Τα tutorials του YouTube όμως δεν με βοήθησαν αρκετά. Έτσι είπα στον μπαμπά μου να με βοηθήσει. Έχει τεράστιες γνώσεις πάνω στο πρόγραμμα αυτό. Μετά από λίγο «πρήξιμο» τον έπεισα να έρθει ☺. Άρχισε να μου δείχνει πράγματα τα οποία πριν από λίγο καιρό τα έβλεπα και έμενα με ανοιχτό το στόμα και τώρα έφτασα σε σημείο να μπορώ να τα κάνω.

Επίσης είπα να ασχοληθώ με την γυμναστική μιας και είχα κάποια περιττά κιλά. Πήρα απόφαση τότε να τα χάσω κάνοντας ένα πρόγραμμα γυμναστικής κάθε μέρα πρωί και βράδυ. Μέσα σε περίπου τρείς βδομάδες κατάφερα να χάσω περίπου πέντε κιλά ! (προσέχοντας και την διατροφή μου).

Έτσι, χωρίς κάτι ιδιαίτερο, βρήκα τρόπους να περάσω τον χρόνο μου χωρίς να παίζω μόνο παιχνίδια (το κάνω βέβαια κι αυτό). Σίγουρα μου λείπει το ποδήλατό μου και οι φίλοι μου αλλά τηρώ τους κανόνες της κυβέρνησης για να μπορέσω να τα ξαναδώ σώος και αβλαβής. Μετατρέποντας λοιπόν μια επιδημία και μια απαγόρευση σε μια ευκαιρία.

Συνοψίζοντας σας προτείνω !!!! Ακούστε ατελείωτη μουσική, παίξτε μουσική, ζωγραφίστε, κάντε γυμναστική, κάντε πράγματα που θα θέλατε αλλά δεν σας έφτανε ο χρόνος

Ζούμε μέσα σε μια ευκαιρία που μάλλον δεν θα ξαναζήσουμε

Να προσέχετε όλοι σας !!!

 

 

Σχολιάστε

Top