Αποτέλεσμα εικόνας για τι είναι το νατουρα

Το Natura 2000 (Φύση 2000) είναι ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο προστασίας των ειδών και των ενδιαιτημάτων τους. Το δίκτυο Natura 2000 αποτελεί ένα από τα πιο φιλόδοξα ευρωπαϊκά προγράμματα για την προστασία της φύσης και ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της Ε.Ε. για τη διατήρηση της φύσης. Ιδρύθηκε τον Μάιο του 1992 με την υιοθέτηση της οδηγίας των οικοτόπων η οποία συμπληρώνει την οδηγία για τα πουλιά (79/409/ΕΟΚ) και από κοινού αποτελούν την νομική βάση του δικτύου.

Ιδρύθηκε τον Μάιο του 1992 με την υιοθέτηση της οδηγίας των οικοτόπων η οποία συμπληρώνει την οδηγία για τα πουλιά (79/409/ΕΟΚ) και από κοινού αποτελούν την νομική βάση του δικτύου. 4 περιοχές έχουν ενταχθεί στο δίκτυο. Οι 2 από αυτές αποτελούν Ειδικές Ζώνες Διατήρησης  όπως ορίζονται στην. Oι υπόλοιπες 3 εντάσσονται στις Ζώνες Ειδικής Προστασίας για την Ορνιθοπανίδα, όπως ορίζονται στην Οδηγία Το Πρασονήσι είναι γεωλογικός σχηματισμός που μοιάζει με μικρό νησί, νοτιοδυτικά της Ρόδου.Λόγω προσχώσεων άμμου ενώνεται με το νησί της Ρόδου. Απέχει 90,8 χιλιόμετρα από το κέντρο της Ρόδου, 12 χιλιόμετρα από το χωριό Κατταβιά και 40 χιλιόμετρα από τη Λίνδο. Ολόκληρη η περιοχή είναι ένας σημαντικός βιότοπος και παρουσιάζει ιδιαίτερο περιβαλλοντολογικό ενδιαφέρον. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 δεν κατοικείται και μαζί με την Κατταβιά, τον Αγιο παυλο και την Μαχαιρια  συναποτελούν την Τοπική Κοινότητα Κατταβιάς της Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου του Δήμου Ρόδου

Ο Δήμος Πεταλούδων ήταν ένας από τους δέκα δήμους στους οποίους διαιρούνταν διοικητικά η Ροδος, την περίοδο που ίσχυσε το προγραμμα Καποδιστριας. Λειτούργησε την περίοδο 1999-2010, οπότε και καταργήθηκε με την εφαρμογή τουπρογραμματος καλλικρατης και εντάχθηκε στο νέο δήμο Ροδου. Βρισκόταν στα βορειοανατολικά του νησιού και συνόρευε με τους δήμους Καλλιθεας, καμειρου και Αταββυρου. Ο δήμος αποτελούνταν από έξι δημοτικά διαμερίσματα και είχε συνολικό πληθυσμό 12.133 κατοίκους. Έδρα του δήμου ήταν η κρεμαστη.

 

 

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΑΣ

 

1 σχόλιο στο

  1. Παρακαλώ, δώστε μερικά βασικά στοιχεία για τις περιοχές NATURA της Ρόδου.

Σχολιάστε

Top