Πνευματικά δικαιώματα στην πειρατεία λογισμικού.

Πνευματική ιδιοκτησία είναι το δικαίωμα ιδιοκτησίας ιδεών, προϊόντων του πνεύματος καθώς και ο έλεγχος της υλικής ή εικονικής παρουσίασης αυτών των ιδεών ή προϊόντων. Το λογισμικό είναι πνευματική ιδιοκτησία, όπως είναι τα βιβλία, οι ταινίες και η μουσική. Όπως οι μουσικοί και οι συγγραφείς, οι παραγωγοί λογισμικού χρησιμοποιούν τους νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας για να προστατέψουν την δουλειά τους και τις επενδύσεις τους σε αυτόν τον τομέα. Η κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας αποτελεί φραγμό στην ανάπτυξη του κλάδου, την έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων και αποθαρρύνει νέες εταιρείες να εισέλθουν σ” αυτόν.

Πειρατεία λογισμικού είναι η κλοπή προγραμμάτων λογισμικού με την παράνομη αντιγραφή ή πλαστογράφηση γνήσιων προϊόντων και την διανομή πλαστών και παράνομα αντεγραμμένων προϊόντων.

piraths

Επειδή το μέσο εγγραφής CD ή δισκέττα γράφει με κάποιο τρόπο Microsoft, ή το λογισμικό ήρθε προεγκατεστημένο στον υπολογιστή σας, τίποτα δεν σας εγγυάται ότι είναι νόμιμο.

Η πώληση λογισμικού μέσω των σελίδων του Web και των site δημοπρασιών είναι συχνά συναντούμενη και απλή διαδικασία. Δυστυχώς άλλο τόσο συχνή είναι η πιθανότητα διακίνησης πλαστών και παράνομων προϊόντων.

Η πειρατεία λογισμικού έχει αρνητικές επιπτώσεις για τους καταναλωτές γιατί:

  • Στα πειρατικά προϊόντα σχεδον πάντα λείπουν βασικά κομμάτια και τα εγχειρίδια οδηγιών, και ποτέ δεν έχουν εγγύηση καλής λειτουργίας, τεχνική υποστήριξη και δυνατότητα αναβάθμισης.

  • Πολύ συχνά τα πειρατικά προϊόντα, έχουν προσβληθεί από ιούς, οι οποίοι μπορεί να βλάψουν τον σκληρό δίσκο και πολλές φορές ολόκληρο το δίκτυο.

  • Χρησιμοποιώντας πειρατικά προϊόντα στο χώρο της δουλειάς, εκθέτετε σε κινδύνους τον εαυτό σας και την επιχείρηση που εργάζεστε.

creepy

Η πειρατεία λογισμικού έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις για τους μεταπωλητές λογισμικού – προκαλώντας απώλειες πολλών δισεκατομμυρίων κάθε χρόνο. Επιπλέον, οι περισσότερες περικοπές σε επενδύσεις και ανθρώπινο δυναμικό που προκαλούνται από την πειρατεία και τον αθέμιτο ανταγωνισμό, γίνονται κυρίως στο δίκτυο μεταπώλησης.

Η Microsoft υποστηρίζοντας πάντα τους μεταπωλητές που διαθέτουν νόμιμο λογισμικό, συνεχίζει να λαμβάνει μέτρα κατά των εταιριών που διακινούν προϊόντα χωρίς νόμιμη άδεια χρήσης.Πηγές: 

Σχολιάστε

Top