Μαγειρικά λάδια: μπορούν να ανακυκλωθούν;

Το λάδι μετά από 1-2 φορές που θα το χρησιμοποιήσουμε για τηγάνισμα, αρχίζει να γίνεται ιδιαίτερα τοξικό τόσο για εμάς όσο και για το έδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα. Σκεφτείτε μόνο πως ένα λίτρο λάδι μπορεί να μολύνει εκατομμύρια λίτρα νερού!

Επιπλέον η ρίψη του μαγειρικού λαδιού στο σιφόνι έχει ως αποτέλεσμα να φράζουν οι σωληνώσεις και να ξοδεύονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τον καθαρισμό των αποχετεύσεων. Δυστυχώς πολλοί δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει στην Ελλάδα σύστημα ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων μαγειρικών λαδιών τα οποία μετά από κατάλληλη επεξεργασία μπορεί να μετατραπούν σε βιοκαύσιμα και βιολιπαντικά. Επιπλέον δεν το πετάμε στα σκουπίδια γιατί μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Αποτέλεσμα εικόνας για μαγειρικο λαδι ανακυκλωση

Ποια λάδια ανακυκλώνω ?
Οποιοδήποτε λάδι χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας για το μαγείρεμα και το τηγάνισμα. Δηλαδή σπορέλαια (ηλιέλαιο, βαβμακέλαιο, φοινικέλαιο), ελαιόλαδο, πυρηνέλαιο κ.τ.λ

Πηγές:

https://www.eoan.gr/el/content/20/ti-ulika-anakuklonoume

https://www.luciasfarm.gr/anakyklosi-mageiriko-ladi/

Εικόνες

http://www.flowmagazine.gr/images/uploads/anakuklwsh_ladiou_large(1).jpg

https://anasemnia.files.wordpress.com/2017/07/ladi.png?w=1086

Σχολιάστε