Το Γυμνάσιο Λούρου συναντά το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών!

Την Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, το Γυμνάσιο Λούρου συμμετείχε διαδικτυακά στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο: «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου!».  Ήταν  τιμή και χαρά μας η συμμετοχή μας στη μεγάλη  αυτή διαδικτυακή παρέα  καθώς 394 σχολεία από όλη την Ελλάδα αλληλεπίδρασαν μιλώντας για τον τόπο τους!

Οι εργασίες μας είχαν ως  κύριο στόχο την προβολή της Δημοτικής Ενότητας Λούρου καθώς και της Βυζαντινής Πρέβεζας. Αναλυτικότερα, η Γ τάξη παρουσίασε την εργασία: «Διαβαίνοντας τα χωριά του Λούρου», στα πλαίσια της οποίας δημιούργησε  ένα ψηφιακό βιβλίο που προβάλλει την Δ. Ε. Λούρου και περιλαμβάνει τα παρακάτω κεφάλαια:

1. Τα χωριά

2. Φυσικές ομορφιές- Αξιοθέατα

3.Δραστηριότητες

4.Ιεροί Ναοί

5.Τραγούδια –Χοροί

6. Παραδοσιακή κουζίνα

7.Διαβαίνοντας τα χωριά του Λούρου.. και στα Αγγλικά!

8.Γνωρίζω τον τόπο μου λύνοντας σταυρόλεξο.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση του βιβλίου μας είναι: https://fliphtml5.com/snmju/cdjo/

 Η Β΄ τάξη παρουσίασε την εργασία: « Γνωρίζω τα βυζαντινά μνημεία του τόπου μου», στα πλαίσια της οποίας δημιούργησε ένα ψηφιακό μουσείο, στις αίθουσες του οποίου προβάλλονται βυζαντινά μνημεία του νομού της Πρέβεζας, όπως είναι  η Βυζαντινή Νικόπολη με την Βασιλική Β’ Αλκύσσωνος και την  Βασιλική Α΄ Δομετίου, η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Κάστρο των Ρωγών, η Μονή Αγίου Δημητρίου στην Κυψέλη.

Ευχαριστούμε τους διοργανωτές του Πειραματικού Σχολείου Πατρών  για την άψογη λειτουργία του Δικτύου και την υποδειγματική συνεργασία μας, και ιδιαίτερα, ευχαριστούμε τον κ. Βαγγέλη Κυριακουλόπουλο για την καθοδήγηση και τη βοήθεια που μας πρόσφερε  κατά την υλοποίηση των εργασιών.

Συγχαίρουμε επίσης,  και τους/ τις μαθητές/τριες μας για την πολύ όμορφη προσπάθεια τους!!

Τέλος, ανανεώνουμε  το ραντεβού μας με την Πάτρα για την επόμενη σχολική χρονιά!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης