Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΟΥΣΑΚΑΣ:
Βασικά συστατικά
- πατάτες Ο μουσακάς είναι ένα πασίγνωστο ελληνικό φαγητό με ωστόσο υψηλό
- Ελαιόλαδο βαθμό δυσκολίας. Η παραγωγή του είναι πολύπλοκη για αυτό και
- Βούτυρο συνήθως χωρίζεται σε 3 μέρη, την προετοιμασία των λαχανικών,
- Κολοκυθάκια του κιμά, της μπεσαμέλ. Ακολουθεί η συναρμολόγηση όλων αυτών
- Μελιτζάνες
- σκόρδο
- ζάχαρη
- μοσχοκάρυδο
- κανέλα
- κιμά
- ντομάτα
- αλεύρι
- γάλα
- παρμεζάνα
το ελληνικό γαλακτομπούρεκο:
- ζάχαρη το γαλακτομπούρεκο είναι ένα από τα πιο αγαπητά γλυκά στην Ελλάδα
- κανέλα και έχει μεγάλη ιστορία. Αγαπημένο γλυκό παππούδων ,γονιών και
- Φλούδα λεμονιού παιδιών. Η παρασκευή είναι αρκετά πολύπλοκη και διαρκεί μαζί με το
- Μέλι ψήσιμο, περίπου 130 λεπτά.
- αβγά
- κρέμα γάλακτος
- γάλα
- εκχύλισμα βανίλιας
- σιμιγδάλι
- βούτυρο
- φύλλα κρούστας
ΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΛΑΖΑΝΙΑ:
- ελαιόλαδο ● κρασί κόκκινο Τα λαζάνια είναι ιταλικό φαγητό που έχει ταξιδέψει όλο τον κόσμο. Είναι
- κρεμμύδι ● μαϊντανό είναι αρκετά εύκολο να παρασκευαστεί και η διάρκεια παραγωγής είναι
- σέλερι ● βασιλικό 120 λεπτά
- Δεντρολίβανο ● γάλα
- Θυμάρι ● παρμεζάνα
- Κιμά ● λαζάνια
- πελτέ ντομάτας
ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ:
- μασκαρπόνε Όλοι γνωρίζουμε το τιραμισού, το ιταλικό γλυκό που έχει μαγέψει όλον τον
- ζάχαρη άχνη κόσμο. Η παρασκευή είναι απλή διάρκειας 30λ αλλά η αναμονή στο ψυγείο
- εκχύλισμα βανίλιας χρειάζεται υπομονή διάρκειας 6 ωρών…
- καφέ
- κρέμα γάλακτος
- κουβερτούρα
- σαβαγιάρ
- κακάο
πηγές: https://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/tiramisoy
https://akispetretzikis.com/el/categories/zymarika/lazania-me-kima
https://akispetretzikis.com/el/categories/lachanika/moysakas
https://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/to-galaktompoyreko-toy- akh
Επιμέλεια: Καλομοίρα Τόγκα