Παντελής Παντελίδης

pantelidis

Ο Παντελής Παντελίδης ήταν Έλληνας τραγουδιστής, στιχουργός και συνθέτης. Γεννήθηκε στην Νέα Ιωνία Αττικής στις 23 Νοεμβρίου 1983 και πέθανε στις 18 Φεβρουαρίου 2016. Μεγάλωσε και εργαζόταν ως υπαξιωματικός του πολεμικού ναυτικού αλλά αποφάσισε να παραιτηθεί για να γίνει τραγουδιστής, αν και δεν είχε σχετικές σπουδές και ήταν αυτοδίδακτος, έμαθε μόνος του να παίζει μουσικά όργανα. Διατηρούσε με την οικογένειά του ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Νέα Ιωνία και άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στα 7 χρόνια του.

Μουσική Καριέρα του Παντελή Παντελίδη

Για τέσσερα χρόνια τραγουδούσε σε μικρά κέντρα. Επίσης, βιντεοσκοπούσε τραγούδια τα οποία έγραφε και οι φίλοι του τα ανέβαζαν στο Youtube, μέσω του οποίου έγινε γνωστός. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος με τίτλο ‘Αλκοολικές νύχτες’ που κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος. Μεγάλη επιτυχία του είναι το τραγούδι ‘Δεν ταιριάζετε σου λέω’. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος  από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων. Είχε μεγάλη αδυναμία στην μητέρα του για την οποία είχε γράψει και ένα τραγούδι με το όνομά της, Αθηνά. Εμφανιζόταν πάντα με τον κιθαρίστα Στέλιο Μπινιάρη και στο τουμπερλέκι με τον φίλο του Δημήτρη Χορίνο. Στις 31 Οκτωβρίου 2013 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο ‘Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα’. Ο Παντελής  Παντελίδης έγραψε 48 τραγούδια, εκ των οποίων τα 6 τραγούδησαν άλλοι καλλιτέχνες όπως η Πάολα, ο Γιάννης Πλούταρχος, η Ελένη Χατζίδου, η Αμαρυλλίς και η Ειρήνη Παπαδοπούλου.

Βραβεύσεις

Ο Παντελής Παντελίδης βραβεύτηκε στην 10η απονομή των μουσικών βραβείων MAD το 2013 για τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη. Ο ίδιος ερμήνευσε τραγούδι του ‘Δεν ταιριάζετε σου λέω’, με τον Stan και την Ελένη Φουρέιρα

Θάνατος

Ο Παντελής Παντελίδης σκοτώθηκε το πρωί στις 18 Φεβρουαρίου 2016 σε τροχαίο δυστύχημα στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης.  Οδηγούσε αυτοκίνητο που έφυγε από την πορεία του προσκρούοντας στις προστατευόμενες μπάρες και αφού απεγκλωβίστηκε από το όχημα, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας όπου και διαπιστώθηκε ο θάματος του.

Γνωστά τραγούδια του

-Αλκοολικές οι νύχτες

-Είχα κάποτε μια αγάπη

-Λιώμα σε γκρεμό

- Δεν ταιριάζετε σου λέω

-Θεός μου είσαι

-Πάμε στοίχημα

-Πυρκαγιά

-Το φίδι

-Τα σκοινιά σου

-Παραμυθιάζομαι-2012

-Όνειρο ζω

-Ποιος είναι αυτός

-Δε σε συγχωρώ

-Συνοδεύομαι

-Σε παραδέχομαι

-Αλεξίσφαιρο γιλέκο

-Πίνω από κει ψηλά για σένα

-Να σου πω

Σχολιάστε

Top