Σχολική Εκπαιδευτική Εκδρομή: ΝΑΥΠΛΙΟ

αρχείο λήψης (4)

  Πρόσφατα η Γ΄ Γυμνασίου Βλαχιώτη, επισκεφτήκαμε την τουριστική και γνωστή ως η  πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος πόλη, το Ναύπλιο.

  Η πρώτη στάση μας ήταν το Παλαμήδι, όπου είδαμε το κάστρο και μπήκαμε στην φυλακή  του Θ. Κολοκοτρώνη, ενός από τους πιο ξακουστούς και γενναίους ήρωες της επανάστασης του 1821. Λόγω του ύψους του κάστρου, θαυμάσαμε την υπέροχη θέα και μόλις τελείωσε η ξενάγησή μας κατευθυνθήκαμε προς την προς την πόλη Ναύπλιο.

Μόλις φτάσαμε, πήγαμε σε ένα λαογραφικό μουσείο όπου παρακολουθήσαμε και συμμετείχαμε σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με αντικείμενα περασμένης εποχής. Είδαμε παραδοσιακές ενδυμασίες του τόπου, αργαλειούς με τους οποίους τις ύφαιναν, έπιπλα και άλλα διάφορα αντικείμενα.

Στη συνέχεια, καθίσαμε στο κέντρο της πόλης. Στην πλατεία συντάγματος είδαμε την παλιά Βουλή, αγοράσαμε αναμνηστικά από τα μικρά τουριστικά μαγαζάκια και φάγαμε στις γραφικές ταβέρνες. Έπειτα πήγαμε στο λιμάνι και θαυμάσαμε την θάλασσα και το Μπούρτζι, το οποίο δυστυχώς δεν επισκεφθήκαμε.

Και κάπως έτσι τελείωσε η εκδρομή μας, από την οποία μας έμειναν ωραίες εμπειρίες.

Μαργαρίτα Χελιώτη, Δάφνη Ρήγα

Σχολιάστε

Top