Λονδίνο: Πρώτο διώροφο λεωφορείο υδρογόνου στον κόσμο

αρχείο λήψης (10)

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, παρουσίασε το πρώτο διώροφο λεωφορείο κυψελών καυσίμου υδρογόνου στον κόσμο, το οποίο θα ξεκινήσει δοκιμές στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας τον επόμενο χρόνο.

Το νέο λεωφορείο είναι μέρος ενός φιλόδοξου σχεδίου για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη. Μιλώντας στη Διάσκεψη Λεωφορείων Μηδενικών Εκπομπών στο δημαρχείο του Λονδίνου, ο Καν ανακοίνωσε επίσης ότι η πόλη θα διακόψει εντελώς την απόκτηση λεωφορείων ντίζελ για το κεντρικό Λονδίνο από το 2018.

«Θέλω το Λονδίνο να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία ηλεκτρικών λεωφορείων και λεωφορείων υδρογόνου», δήλωσε ο Καν. «Ο μετασχηματισμός του στόλου των λεωφορείων του Λονδίνου με την επιτάχυνση της εισαγωγής λεωφορείων μηδενικών εκπομπών είναι σημαντικός και σκοπεύω να συνεργαστώ με κατασκευαστές λεωφορείων, άλλες δημοτικές αρχές και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το σκοπό αυτό», πρόσθεσε.

Εκτιμάται ότι 9.400 πρόωροι θάνατοι συμβαίνουν κάθε χρόνο στο Λονδίνο, λόγω ασθενειών που προκαλούνται από τη μακροχρόνια έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Τα πετρελαιοκίνητα οχήματα αναγνωρίζονται ως σημαντική πηγή ρύπανσης και των σχετικών επιπτώσεων στην υγεία.

Μια τέτοια δημιουργία είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη διότι μπαίνουν πολλοί άνθρωποι σε ένα μεταφορικό μέσο και έτσι μολύνεται λιγότερο η ατμόσφαιρα αφού κυκλοφορούν λιγότερα οχήματα. Αυτό συνεπάγεται και την μείωση των ασθενειών που προκαλούνται από τα οχήματα τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα να πεθαίνουν περίπου 9.400 άτομα πρόωρα κάθε χρόνο στο Λονδίνο.

 

Αθανασάκου Ευδοκία

Σχολιάστε

Top