Λιονέλ Μέσι: ο μικροσκοπικός γίγαντας των ρεκόρ!

mes

Λιονέλ Αντρέ Μέσι Κουτσιτίνι, ή απλά Λιονέλ Μέσι, ή ακόμη απλούστερα «Λίο». Πρόκειται για ένα όνομα που σίγουρα έχει ακούσει το 90% -και λίγο λέω- του συνολικού πληθυσμού της γης. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι στα 27 του χρόνια ο σταρ της Μπαρτσελόνα έχει πετύχει πάρα πολλά στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη, ασύλληπτα πολλά θα μπορούσαμε να πούμε!

Το κομβικό σημείο στην καριέρα του «Λίο» και ένας από τους λόγους για τους οποίους σε πολύ νεαρή ηλικία πήρε μεταγραφή για την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα είναι το γεγονός ότι του διαγνώσθηκε ανεπάρκεια αυξητικών ορμονών, πράγμα που σήμαινε ότι τα οστά του δε θα μπορούσαν να αναπτυχθούν όσο έπρεπε ώστε να μπορούσε να παίξει μπάλα στο υψηλότατο επίπεδο στο οποίο φαινόταν ότι θα έπαιζε βάσει του ταλέντου που είχε. Ενώ, πιο συγκεκριμένα, η Ρίβερ Πλέιτ ετοιμαζόταν να εντάξει τον Μέσι στο δυναμικό της, μόλις έγινε γνωστό ότι εκείνος δε θα μπορούσε να ψηλώσει αρκετά για να αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο, έκανε πίσω. Όλα έδειχναν ότι η τύχη, ή μάλλον η ατυχία, θα στερούσε έναν πολύ σπουδαίο ποδοσφαιριστή από τη θέαση των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων…

Η Μπαρτσελόνα, παρά ταύτα, είχε διαφορετική άποψη! Ο αγωνιστικός της διευθυντής, Carles Rexach, έλαβε γνώση του ταλέντου του μικρού Λιονέλ, από συγγενείς που είχε εκείνος στη Δυτική Καταλονία, και έπεισε τη διοίκηση των «μπλαουγκράνα» να τον κάνει δικό της, αναλαμβάνοντας τα έξοδα αποκατάστασης του προβλήματος του νεαρού τότε Αργεντινού.

Σχολιάστε

Top