Ένα θεατρικό έργο που παρακολούθησαν μαθητές της Γ τάξης

Ένα θεατρικό έργο που παρακολούθησαν μαθητές της Γ τάξης

To θεατρικό έργο <<ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ>> ή <<Ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου>> του συγγραφέα Κώστα Λεϊμονή, βραβευμένο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, ανεβαίνει από  25 Δεκεμβρίου στο θέατρο Αμαλία με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας  Νικολαϊδη.

Η πολιτική και η ορθή άσκηση της εξουσίας, κεντρίζει το ενδιαφέρον του κόσμου, θεωρώντας την ως τη σημαντικότερη βάση για την ευημερία ενός κράτους και του λαού του. Σήμερα, οι πολίτες της Ελλάδας –και όχι μόνο- δεινοπαθούν λόγω της οικονομικής κρίσης, η οποία έχει γίνει και κρίση αξιών.

 

Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες

 φιλοσοφήσουν,

μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί. (Πλάτων)

Όπως εύστοχα έχει σημειώσει ο συγγραφέας Arthur Clarke, <<Ένας πολιτικάντης σκέφτεται τις επόμενες εκλογές. Ένας πολιτικός, τις επόμενες γενιές>>. Στο βραβευμένο έργο του Κώστα Λειμονή, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης  μετατρέπεται από πολιτικάντης σε πολιτικός, εκφωνώντας πριν παραιτηθεί, τον τελευταίο του λόγο στη Βουλή. Η παράσταση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού οι θεατές έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν αν θα καθίσουν στα έδρανα της Βουλής ως συνάδελφοι πολιτικοί ή θα παρακολουθήσουν από τα θεωρεία ως αγανακτισμένοι πολίτες.

Με αφορμή τη συμμετοχή ενός παλιού μαθητή του σχολείου μας –Κωνσταντίνο Τσουμπάρη- στο θεατρικό έργο ‘’ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ’’ του Κώστα Λεϊμονή, οι μαθητές της Γ’ γυμνασίου του σχολείου μας στις 20 Μαρτίου, ημέρα Τρίτη επισκέφτηκαν το κινηματοθέατρο Αριστοτέλειο προκειμένου να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο έργο. Πρωταγωνιστής του έργου είναι ο γνωστός ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, όπου ενσαρκώνει έναν πολιτικάντη που μετατρέπεται σε πολιτικό και πριν δηλώσει την παραίτηση του, εκφωνεί τον τελευταίο του λόγο στην Βουλή.

Σχολιάστε

Top