Εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου στην Αθήνα

Το σχολείο μας πραγματοποίησε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα από τις 20 Απριλίου έως και τις 23 Απριλίου 2018 στο πλαίσιο της επαφής των μαθητών της τρίτης τάξης του Γυμνασίου μας με μνημεία της αρχαίας πολιτιστικής κληρονομιάς και της γνωριμίας στοιχείων της καλλιτεχνικής και αθλητικής κουλτούρας της χώρας μας.

Είκοσι έξι μαθητές μαζί με τους τρεις συνοδούς εκπαιδευτικούς τους και μία συνοδό μητέρα έζησαν σε τρεις ημέρες πρωτόγνωρες εμπειρίες που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη τους. Συγκεκριμένα,  οι μαθητές επισκέφθηκαν το αρχαιολογικό μουσείο και τον ιερό βράχο της Ακρόπολης όπου μαζί με την ξεναγό τους επί τρεισήμισι ώρες άκουσαν την ιστορία όλων των μνημείων και είδαν  αρχαία ευρήματα. Ο δυνατός αέρας που επικρατούσε εκείνη την ημέρα δεν έκανε τα παιδιά να δυσανασχετήσουν και να πουν ότι κουράστηκαν στον λόφο της Ακρόπολης. Την ίδια ημέρα, τα παιδιά πήγαν στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου έμειναν εντυπωσιασμένα από τη Βιβλιοθήκη, από το κανάλι όπου γίνονταν διάφορα αθλήματα θαλάσσης, από το ύψος του κτιρίου και γενικά από όλους τους χώρους όπου περιηγήθηκαν. Το απόγευμα της ίδιας μέρας επισκέφθηκαν και περιηγήθηκαν στο Καλλιμάρμαρο και ενημερώθηκαν για την ιστορία του. Η θεατρική παράσταση, από επιτελείο επαγγελματιών ηθοποιών, που παρακολούθησαν το ίδιο βράδυ τους ενθουσίασε. Την επόμενη ημέρα επισκέφθηκαν την Εθνική Πινακοθήκη και τη Γλυπτοθήκη, όπου ενημερώθηκαν από ξεναγούς για την ιστορία των γλυπτών. Το βράδυ διασκέδασαν στου Ψυρρή σε μουσικό μεζεδοπωλείο και τέλος, την επόμενη μέρα, επισκέφθηκαν όλα τα γήπεδα του Ολυμπιακού Κέντρου στο Μαρούσι όπου παλιοί πρωταθλητές τους ενημέρωσαν για την ιστορία του κέντρου και παρακολουθήσαν σχετικό βίντεο. Η εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα έκλεισε και με επίσκεψή μας στο Mall για ψώνια, φαγητό και παιχνίδι.

Οι καθηγητές Θεοδοσίου Δημήτρης, Αξαοπούλου Μαρία και Σατρατζέμης Ματθαίος και η μητέρα, Αντωνιάδου Μέμα, ευχαριστούν και τους είκοσι έξι μαθητές για την άψογη συμπεριφορά τους. Χάρηκαν την εκπαιδευτική εκδρομή τόσο όσο και οι μαθητές.32191213_2117794575124889_2133080470877896704_n

Σχολιάστε

Top