Το σχολείο μου στη Γερμανία

Ο συμμαθητής μας, Σχοινάς Σάκης, από το τμήμα Β2 του Γυμνασίου μάς έγραψε ένα κείμενο στα Γερμανικά για τις εμπειρίες του από το Δημοτικό σχολείο, την Πρώτη και Δευτέρα τάξη του Γυμνασίου, όπου φοίτησε. Τέλος γράφει τα συναισθήματά του, όταν η οικογένειά του αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου και φοιτά μαζί μας από πέρυσι στο Γυμνάσιο Ζαλόγγου. Το κείμενο είναι γραμμένο σε δύο στήλες, στην 1η στα Γερμανικά και στη 2η στα Ελληνικά.

Αφορμή για την εργασία του Σάκη, για την οποία τον ευχαριστούμε θερμά, ήταν το κείμενο «Οι αναμνήσεις τη Κωνσταντίνας από τη Γερμανία» της Άλκης Ζέη από το βιβλίο της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Β Γυμνασίου. Σε αυτό η ηρωίδα αφηγείται μεταξύ των άλλων τις εντυπώσεις της από το Γερμανικό σχολείο, όταν μετακόμισε μαζί με τους γονείς της στην Γερμανία, καθώς εκείνοι εργάζονταν ως δάσκαλοι στο ελληνικό σχολείο της πόλης.

Τέλος η ηρωίδα κάνει μέσω της μητέρας της και μία γενικότερη κριτική για το γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα. Χάρη στον Σάκη και την καθηγήτρια των Γερμανικών του σχολείου μας, την κα Χατζηλεμονιά, μπορούμε να μάθουμε ποια σχολεία υπάρχουν και τι μπορεί να κάνει κάθε απόφοιτος από καθένα από αυτά.

Ε  Ρ  Γ  Α  Σ  Ι  Α

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης