Opel Astra

Το Opel Astra είναι οικογενειακό αυτοκίνητο, της μικρομεσαίος κατηγορίας C, που παράγεται από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Opel, από τον Ιούλιο του 1991 σε πολλές γενιές. Η δεξιοτίμονη εκδοχή του, κυκλοφορεί ως Vauxhall Astra ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Την εποχή που η Opel ήταν θυγατρική της General Motors, το μοντέλο κυκλοφορούσε και υπό άλλες θυγατρικές εταιρείες του ομίλου. Για την ακρίβεια, έφερε το σήμα της Opel στην ηπειρωτική Ευρώπη, στην Ιρλανδία, στη Μέση Ανατολή, στην Ινδία, στην Ιαπωνία, στη Νότια Αφρική και στα κράτη της Βόρειας Αφρικής, το σήμα της Vauxhall στο Ηνωμένο Βασίλειο, το σήμα της Holden στην Αυστραλασία (όπου διακόπηκε το 2009) και το σήμα της Chevrolet στη Λατινική Αμερική. Στη Ρωσία πωλείται με το σήμα της Opel, αλλά το διάστημα 2004 – 2008 η δεύτερη γενιά του διατέθηκε (παράλληλα με την τρίτη γενιά του Astra) και με το σήμα της Chevrolet, ως Chevrolet Viva. Επίσης, από τα μέσα του 2007 έως το 2009, το Opel Astra εξαγόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, όπου και επωλείτο από τις αντιπροσωπείες της Saturn, ως Saturn Astra. Στην Κίνα διατέθηκε από το 2010 έως το 2015 με το σήμα της Buick ως η πρώτη γενιά του Buick Excelle XT.

To Astra αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται σε Γερμανία, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Βραζιλία, Νότια Αφρική, Ινδία, Πολωνία και Ρωσία, ενώ kits του αυτοκινήτου συναρμολογούνται και σε πολλές ακόμη χώρες. Οι κυριότεροι ανταγωνιστές του είναι το Volkswagen Golf και το Ford Focus.Από το 1991 έως σήμερα, έχουν υπάρξει 5 γενιές του αυτοκινήτου, με την πρόσφατη γενιά του να παρουσιάζεται τον Σεπτέμβριο του 2015. Ακολουθώντας την παράδοση της Opel, στην ονομασία τους χρησιμοποιούνται διαδοχικά γράμματα του λατινικού αλφαβήτου. Η επίσημη ονοματοδοσία της Opel για το Astra αποτελεί συνέχεια της ονοματοδοσίας του προηγούμενου μοντέλου, Opel Kadett, όνομάζοντας έτσι την πρώτη γενιά του αυτοκινήτου Astra F (το τελευταίο Opel Kadett ήταν το Kadett E). Μία δεύτερη ταυτόχρονη ονοματοδοσία που είχε ακολουθήσει στο παρελθόν η General Motors για το ίδιο μοντέλο, ονόμαζε την πρώτη γενιά Astra A, υιοθετώντας την άποψη οτι πρόκειται για εντελώς ξεχωριστό μοντέλο. Τα μοντέλα που πωλούνται με άλλα εταιρικά σήματα, ακολουθούν διαφορετικές ονοματολογίες.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης