Οι μαθητές μας ……….. μικροί σύνεδροι!!!!!

Σκέψεις από τη συμμετοχή μου στο: “International Association for Adolescent Health, European Regional Conference”.

 H συμμετοχή μου στο συνέδριο ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Αρχικά, αισθάνθηκα λίγο περίεργα γιατί θα έπρεπε να μιλήσω μπροστά σε τόσο κόσμο και δεν το είχα ξανακάνει. Γρήγορα όμως ξεπέρασα τις αναστολές μου.

Καταρχάς ήταν πολύ ωραίος ο χώρος που πραγματοποιήθηκε το συνέδριο, στο Κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έπειτα ήταν πολύ τιμητικό για μένα να βρίσκομαι εκεί μαζί με τόσους ειδικούς από όλο τον κόσμο. Μου άρεσε πολύ που τους ενδιέφερε να ακούσουν τη γνώμη μου για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως: “Oι αιτίες για τις οποίες πεθαίνουν ή νοσούν οι νέοι σήμερα”. Θεωρώ ότι τέτοια θέματα πρέπει να συζητιούνται για να προλαμβάνονται άσχημες εξελίξεις.

Αρχικά, ήθελα να ρωτήσω με ποιους τρόπους μπορεί να προβλεφθούν οι αιτίες νοσηρότητας. Δεν την έθεσα, γιατί τελικά απαντήθηκε από έναν από τους καθηγητές ο οποίος τόνισε ότι ο καλύτερος τρόπος για να μάθουμε ο,τιδήποτε σε ένα παιδί-έφηβο είναι να το μάθει από ένα συνομήλικό του! Και τόνισε την ανάγκη εφαρμογής προγραμμάτων πρόληψης στα σχολεία.

Ήταν επίσης καταπληκτικό που γνώρισα και συνομίλησα με μία φοιτήτρια από τη Γερμανία που εξέθετε ένα καλλιτεχνικό έργο για σκέψεις εφήβων από την περίοδο της καραντίνας.

Ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι μου έδωσαν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να συμμετάσχω, την καθηγήτρια των Αγγλικών μου, την κα Μυρωνίδου από το 4ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, το σχολείο μου και τους διοργανωτές του Συνεδρίου.

                                                                                                                         Γιάννης Παπαδάκης

 

Εντυπώσεις και σκέψεις από τη συμμετοχή μου στο: “International Association for Adolescent Health, European Regional Conference”.

  «Πρόσφατα συμμετείχα σε ένα συνέδριο με θέμα την εφηβική θνησιμότητα και μέτρα που θα μπορούσαμε να λάβουμε για την πρόληψή της. Το συνέδριο διοργανώθηκε από τον οργανισμό IAAH (International Association of Adolescent Health). Υπήρχαν διάφορα τραπέζια συζητήσεων και θεματικές όπως για την κλιματική αλλαγή, την πρόληψη για τον ιό HPV, κλπ. Μου δόθηκε η δυνατότητα να πάρω μέρος θέτοντας την άποψή μου και τις απορίες μου. Ήταν μια πολύ ευχάριστη, πρωτόγνωρη και ενημερωτική εμπειρία, την οποία συνιστώ ανεπιφύλακτα. Ευχαριστώ θερμά την καθηγήτριά μου κ. Ελένη Μυρωνίδου, τη διεύθυνση του 4ου Γυμνασίου Γλυφάδας και τους οργανωτές για την άψογη συνεργασία και την ενθάρρυνσή τους»

 Βάνα Νουτσοπούλου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης