Intercity 62: “ΠΑΡΕ ΜΕ, ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙΣ”

Τα μεσάνυχτα της 28 Φεβρουαρίου , έκτακτη επικαιρότητα διέκοψε το πρόγραμμα των τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα ανακοινώνοντας ότι ένα τραγικό δυστύχημα έχει συμβεί στο δρομολόγιο της Intercity αμαξοστοιχίας του σιδηροδρόμου 62 μόλις έξω από τις σήραγγες των Τεμπών, στη Θεσσαλία.

Ειδικότερα, έγινε γνωστό ότι η IC 62 συγκρούστηκε με ταχύτητα ανω των 150χλμ/ώρα μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχεία που ταξίδευε με ταχύτητα 120χλμ/ώρα, στο συγκεκριμένο σημείο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εκτροχιαστούν 3 βαγόνια της επιβατικής και 1 βαγόνι της εμπορικής. Τη σύγκρουση ακολούθησε εκκωφαντική έκρηξη και πελώρια πυρκαγιά. Το αποτέλεσμα ήταν  τεράστιος αριθμός θυμάτων( 57 θάνατοι, 48 τραυματισμένοι και 6 στην Μ.Ε.Θ μέχρι στιγμής). Το προσωπικό και των δύο τρένων περιλαμβάνεται στα θύματα. Το επιβατικό τρένο ήταν γεμάτο από κόσμο, ο οποίος ταξίδευε με προορισμό την Θεσ/κη. Ήταν κυρίως φοιτητές που επέστρεφαν στις σπουδές τους μετά τον εορτασμό του τριήμερου. Εκτός από τραυματισμένους και νεκρούς, υπήρχαν διάφοροι που κατακερματίστηκαν ή και εξαυλώθηκαν από την φονική έκρηξη. Η χώρα βυθίστηκε σε τριήμερο πένθος και θρήνο.

Κλείνοντας, γίνονται έρευνες για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία, ως το πιο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα.

Σωτήρης Καρανάσιος

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης