Μίλτος Τεντόγλου

Η εικόνα αντλήθηκε από protothema.gr

Ο Μίλτος Τεντόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1998 και μεγάλωσε στα Γρεβενά, όπου έζησε ως τα εφηβικά του χρόνια , εξασκώντας ως χόμπι το παρκούρ.  Το ταλέντο του και η μεγάλη φυσική αλτικότητα του, τον οδήγησαν στο να ξεκινήσει το στίβο στην ηλικία των 15 χρονών.  Πλέον συνεργάζεται με τον  διακεκριμένο προπονητή αλμάτων, Γιώργο Πομάσκι.

    Ο Τεντόγλου κατέκτησε πέντε συνεχόμενους ευρωπαϊκούς τίτλους από το 2018 έως το 2022. Το μετάλλιο του 2018, τον ανέδειξε ως τον νεότερο πρωταθλητή Ευρωπαϊκό στίβου στην ιστορία.  Επίσης πήρε το Χρυσό Μετάλλιο  στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2021.

   Στις 8 Φεβρουαρίου 2023, στη διοργάνωση κλειστού στίβου, στο Τόρουν της Πολωνίας, ο  Τεντόγλου είχε την καλύτερη επίδοση με άλμα στα 8,40μ.  Λίγες ημέρες αργότερα, η Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου ακύρωσε την επίδοση του Τεντόγλου, με αφορμή όπως είπαν τα ακατάλληλα υποδήματα του αθλητή, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν προβεί από πριν σε σχετικό έλεγχο.  Να αναφέρουμε ότι η εν λόγω έλεγχοι είναι επιβεβλημένοι  προκειμένου να ενημερωθεί ο αθλητής για την παρατυπία και να μην υπάρξει ακύρωση ενός ρεκόρ. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι πολλές φορές οι αθλητές τέτοιων επιδόσεων παρακαλούν να ελεγχθούν για να προλάβουν τέτοια περιστατικά και αυτό απλώς δεν συμβαίνει.

   Αφότου βγήκε απλά η ανακοίνωση ότι το ρεκόρ ακυρώθηκε λόγω ακατάλληλων παπουτσιών, υπήρξε εξήγηση -  όχι από την ομοσπονδία – ότι τα παπούτσια ήταν μοντέλο που προβλέπεται μεν αλλά ήταν περιορισμένης έκδοσης (με ιδιαίτερο δηλαδή χρώμα)  και για αυτό το ακύρωσαν.  Ο χρυσός ολυμπιονίκης έγραψε χαρακτηριστικά ότι η Παγκόσμια ομοσπονδία έχει ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από παπούτσια και αθλήματα και αποφασίζουν ποια παπούτσια είναι κατάλληλα ή όχι για τους αθλητές, επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να υπάρχουν άνθρωποι στην ομοσπονδία που να διαθέτουν εμπειρία στο άθλημα.

    Εντύπωση προκάλεσε ότι την ημέρα που ανακοινώθηκε η ακύρωση, ο Τεντόγλου συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Λεβίν,  όπου πέτυχε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο με άλμα 8,41m!  προκαλώντας τον ενθουσιασμό όλου του κόσμου.

   Μετά από την έκταση που πήρε η είδηση, ο χρυσός ολυμπιονίκης Μιλτιάδης Τεντόγλου, μαζί με τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι, αποφάσισαν να βγουν σε δημοπρασία τα εν λόγω παπούτσια και τα έσοδα να διατεθούν για τα παιδιά θύματα των δίδυμων σεισμών που έπληξαν τη νότια Τουρκία.

    Ο Μίλτος Τεντόγλου αναδεικνύεται  μέσα από τα τελευταία γεγονότα, όχι μόνο ως ένας εξαιρετικός αθλητής με παγκόσμιες επιδόσεις, αλλά και ως ένας άνθρωπος με καθαρότητα, ήθος, ευγένεια και μεγαλοψυχία.  Τέτοια πρότυπα έχει ανάγκη ο κόσμος και ειδικά τα νέα παιδιά!

Κρυστάλλης Γιώργος

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης