ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ

Το 1ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας είναι το παλαιότερο σχολείο της πόλης μας, από το οποίο αποφοίτησαν σπουδαίες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην οδό Κατσικογιάννη 14Α  και φιλοξενείται  σε δύο κτίρια, το τριώροφο που διαθέτει 12 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήριο Πληροφορικής, δανειστική βιβλιοθήκη, κλειστό γυμναστήριο και γραφείο καθηγητών και το διώροφο που διαθέτει 6 αίθουσες διδασκαλίας,  εργαστήριο Βιολογίας, εργαστήριο φυσικής-Χημείας.

Στις 11 Μαΐου 2021 με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (51614/Δ6/11/5/2021) το σχολείο μας χαρακτηρίστηκε ως Πρότυπο, φέρει πλέον την ονομασία 1ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας, φοιτούν 402 μαθητές και εργάζονται 42 εκπαιδευτικοί αυξημένων προσόντων.

Στόχος μας πάντα ήταν να λειτουργεί το σχολείο μας ως μια σχολική κοινότητα με ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας, όπου εκπαιδευτικοί και οικογένειες συνεργούμε για την πρόοδο και την ισόρροπη ανάπτυξη των μαθητών μας, σε περιβάλλον ασφάλειας, ουσιαστικής μάθησης, πρωτότυπης δημιουργίας, ενεργούς υποστήριξης και χαράς.

Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές της Α΄ Λυκείου του σχολικού έτους 2021-2022 υλοποίησαν το Ηλεκτρονικό Περιοδικό InformaTeens ,στο οποίο δημοσιεύουν άρθρα  που σχετίζονται με την επιστήμη των υπολογιστών.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης