Material Book App – Εφαρμογή καταγραφής διδασκόμενης ύλης

Η διείσδυση των φορητών συσκευών (smartphones & tablets) στην καθημερινότητά μας και η μεγάλη απήχηση τους από μικρούς και μεγάλους, αποτέλεσαν αφορμή για την υλοποίηση της εφαρμογής διαχείρισης Βιβλίου Ύλης – Material Book App – η διάδοση της οποίας και η χρήση της, θα μπορούσε να συνεισφέρει στην ψηφιακή αναβάθμιση ενός εκπαιδευτικού οργανισμού. 

Ο ψηφιακός κόσμος έχει ήδη φέρει τεράστιες αλλαγές στην κοινωνία, την καθημερινή ζωή, την αγορά εργασίας και το μέλλον της εργασίας, με όλους τους τομείς να έχουν σημαντικά επηρεαστεί, πασχίζοντας να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις. O ψηφιακός μετασχηματισμός γίνεται αναπόφευκτα μέρος του εκπαιδευτικού συστήματος, οδηγώντας το σε επαναπροσδιορισμό της εκπαίδευσης και της διοίκησης των εκπαιδευτικών μονάδων για να προλάβουν τις απαιτήσεις και προκλήσεις της ψηφιακής εποχής.

Το σύστημα διαχείρισης πληροφοριών (myschool) που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία, έχει συμβάλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό και έχει προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στην οργάνωση και διοίκηση των εκπαιδευτικών μονάδων. Ωστόσο, με την διείσδυση των φορητών συσκευών στην καθημερινότητά μας (smartphones & Tablets) και την εξέλιξη του διαδικτύου, η ανάπτυξη εφαρμογών για φορητές συσκευές θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ακόμη περισσότερο το διοικητικό έργο και να προσφέρει μια ποιοτική ψηφιακή αναβάθμιση ενός εκπαιδευτικού οργανισμού.

Αυτή η προοπτική αποτέλεσε και την αφόρμηση για να αναπτύξουμε την εφαρμογή Material Book App, που στόχο έχει να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς ώστε  να μπορούν σε πραγματικό χρόνο να καταχωρούν την ύλη και ανα πάσα στιγμή να έχουν πρόσβαση στις σημειώσεις τους.

Σκοπός της εφαρμογής διαχείρισης Βιβλίου Ύλης – Material Book App είναι να διευκολύνει το έργο των  εκπαιδευτικών ενός Λυκείου στην καταγραφή της διδακτέας ύλης, των ενδοσχολικών συντονιστών και του διευθυντή του σχολείου, ώστε να συντονίσουν αποτελεσματικότερα το εκπαιδευτικό και διοικητικό έργο της σχολικής μονάδας.

H Εφαρμογή Material Book App δημιουργήθηκε από τους μαθητές Ορφέα Δημήτριο Γιώτα και Παναγιώτη Συγγελάκη, στο πλαίσιο του Ομίλου Πληροφορικής «Mobile Apps & Robotics Education» και παρουσιάστηκε στο 15ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ (25-28 Απριλίου 2023).

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την παρουσίαση της εργασίας στο συνέδριο

Έναρξη 1:20:55