Μία ανασκόπηση στον χώρο του κινηματογράφου

Ο κινηματογράφος ξεκίνησε από ένα στοίχημα που έβαλε ο Edward Muybridge για 25,000 δολάρια στο οποίο στοιχηματισε οτι κατα την διάρκεια του καλπασμού το αλογο έχει και τα τέσσερα πόδια του επανω για μικρο χρονικο διάστημα, φυσικά και κέρδισε το στοίχημα αφότου τοποθετήθηκαν 24 καμερες κατά μήκος μιας διαδρομής που

θα διένυε ένα άλογο και όταν λοιπόν βγηκαν οι φωτογραφίες και τις έδειξαν σε εκείνον και στους υπόλοιπους αποδείχθηκε πως είχε δίκιο.

 

 Μετά απο αυτο άρχισε και η ανάπτυξη του με “πατέρες” του σύγχρονου κινηματογράφου τα αδέλφια Louis και Auguste Lumiere οι οποίοι εργαζόταν σε εργαστήριο κινηματογραφικού εξοπλισμού που είχε δημιουργήσει ο πατέρας τους Antoine Lumière δεν άργησε πολύ ώσπου ο Louis έγινε το δεξί χέρι του πατέρα του και ο εξοπλισμός μαζι με την πρώτη κινηματογραφική μηχανή που είχε δημιουργήσει ο Thomas edison πέρασα στα χέρια τους. Μετά από λίγες βελτιώσεις στις 12 Δεκεμβρίου του 1895 πραγματοποιήθηκε η πρώτη δημόσια προβολή στο Παρίσι. Τα πρώτα είδη ταινιών ήταν το ανθρωποκυνηγητό-καταδίωξης,

οι αστυνομικές, τα θριλερ και τα ντοκιμαντέρ. Οι πρώτες ταινίες που έκαναν την εμφάνιση τους ήταν οι βουβές μετά από λίγα χρόνια έγινε η εισαγωγή ήχου και αργότερα πρόσθεσαν χρώμα. Όσο περνούσε ο καιρός και ο κόσμος μιλούσε για τον κινηματογράφο τόσο αυξάνεται και το κοινο και τα κέρδη του.

 

  • Συμπεράσματα

 

Η έβδομη τέχνη έκανε τα πρώτα της βήματα δειλά αλλά σταθερά. Αρκετά από τα πρόσωπα του κινηματογράφου κατά την διάρκεια της ζωής τους ήρθαν αντιμέτωποι με την αρνητική κριτική και την απόρριψη, αν και το έργο τους τους αναγνωρίστηκε μετά θάνατον αλλάζοντας την γνώμη του κόσμου σε θετική. Με λίγα λόγια συμπεραίνουμε ότι μια άξια ιδέα όσο εκτός τόπου και χρόνου και αν είναι στο μέλλον θα δικαιωθεί. Ο κινηματογράφος λοιπόν επιβεβαιώνει την παραπάνω άποψη.

Πηγές: